Praktiski
Receptes

Palutini tēti! Mājās gatavots burgers ar sulīgu kotletīti un marinētu gurķīti: recepte, kas pa spēkam katram!0

Foto: FreePik

13.septembrī Latvijā tiek atzīmēta Tēvu diena. Bet kuram gan tētim un mīļotajam vīram negaršo mājās gatavoti burgeri? Šī ir ļoti vienkārša recepte, kas izdosies pa spēkam ikvienam, turklāt, ticiet – reiz to pagatavosiet un šo recepti pierakstīsiet savā piezīmju grāmatiņā, jo šis ēdiens izdodas patiešām ļoti, ļoti gards! Ieteicams pagatavot uzreiz vairākus, jo ar vienu nepietiks!

Sastāvdaļas (vidēji 4 burgeriem):

  • Burgeru maizītes – 4 gabali
  • Tomāti – 3 gabali
  • Marinēti gurķi – 3 gabali
  • Liellopa maltā gaļa – 700 grami
  • Sīpoli – 1-2 gabali
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • Kausētais siers šķēlēs (piemēram, “Dzintara”) – 4 šķēles
  • Dažas stingras salātlapas
  • Majonēze vai ketčups – pēc izvēles

Pagatavošana:

Pirmais solis: tomātus un gurķus sagriez škēlītēs.

Otrais solis: smalki sagriez sīpolu, ko iemaisi maltās gaļas masā – to kārtīgi sajauc, pieliec piparus un sāli.

Trešais solis: maltās gaļas masu sadali 4 daļās, no katras formē apaļu kotletīti.

Ceturtais solis: liec uz grila pannas, grila restēm vai labi sakarsētas parastās pannas. Cep no abām pusēm augu eļļā, ar cepamo lāpstiņu piespiežot. Cep no katras puses vidēji 3 minūtes.

Saistītie raksti

Piektais solis: uz tās pašas pannas apcep burgeru maizītes – no abām pusēm – uz lielas uguns, taču raugies, lai nepiedeg! Pārliec uz šķīvja.

Sestais solis: liec kopā burgeru – apakšējo burgera maizīti apsmērē ar majonēzi, uzliec salātlapu, tad kotleti, pēc tam (uz karstas kotletes!) – šķēlīti siera, tomātu, gurķi un ketčupu. Virsū liek maizīti.

Tēta dienas burgeris gatavs! Labu apetīti!

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.