Foto – Baiba Buceniece

Pasterizēti skābie kāposti 1

Izlasīju rakstu par skābētiem kāpostiem un gribu pastāstīt, kā darīja mana mamma un tagad es.

Reklāma
Reklāma
Putins iet uz pilnu banku! Krievija slepus cenšas iesaistīt vēl vienu valsti karā pret Ukrainu
Trampa lūgums mediķiem pēc tam, kad pēc atentāta tika nogādāts slimnīcā, lika mediķiem pārsteigti raustīt plecus 3
Kokteilis
“Diezgan nevīžīga un prasta” – Lindas Mūrnieces lauku dzīves ainiņas un “drosmīgie” komentētāji
Lasīt citas ziņas

Kāpostus ēvelēju, kad mēness ir pieaugošā fāzē. Skābējot pieberu ķimenes un sāli (burkānus pierīvēju, kāpostus vārot). Lieku vispirms plastmasas maisā un tad emaljētā katlā (gadu gaitā trauks jau kļuvis caurs). Sablīvēju, uzlieku slogu, lai rūgst siltumā virtuvē. Kad putas sāk mazināties, kāposti ir norūguši.

Tos stingri sastampāju trīslitru burkās un virsū uzlieku lauru lapiņu. Tad pasterizēju, aizgriežu vākus un nonesu pagrabā. Kāposti tālāk vairs neskābst, ir cieti, kraukšķīgi, stāv kaut vai visu gadu. Sutinu tikai ūdenī, pieberot garšvielas, bet taukvielas un cukuru, ja vajag, pielieku pašās beigās. Kamēr kāpostiem nav taukvielu, tie nepiedeg un izvārās mīksti.

Stradiņa Madonas novadā

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.