Foto – Aija Geida

Topinambūru čipsi 0

Kamēr zeme vēl nav sasalusi, ir pēdējais brīdis izrakt ziemai topinambūrus un  pagatavot gardus čipsus.

Reklāma
Reklāma
Tik smagi “iegrābies” Putins nebija 25 gadus: tagad galvenais nepalaist šo iespēju garām
Mājas
Berzēšanās gar kājām, gulēšana virsū, astes kustināšana – iemācies saprast, ko kaķis tev šādi “saka”
Trampa publicētā fotogrāfija iedzen viņu stūrī – cilvēki šoreiz ir patiesi nikni
Lasīt citas ziņas

Pēc izskata mazliet līdzīgs ingveram, pēc sastāva tuvāks kartupelim, aug grāvmalās un vistālākajos dārza nostūros, zied skaistiem dzelteniem ziediem – tas ir topinambūrs. Sulīgs, kraukšķīgs un saldens dārzenis, ko var pierīvēt svaigiem salātiem, grilēt, sutināt kopā ar sieru un pagatavot gardus čipsus.

Process ļoti vienkāršs – ar suku noberž zemi, sagriež ar visu mizu plānās šķēlītēs un cep eļļā, līdz zeltaini brūni. Izņem no trauka un liekās taukvielas nosusina uz virtuves papīra dvieļa. Kamēr silti, uzbārsta sāli. Labi sader ar dārzeņu biezeņ­zupām. Garšas dažādošanai var uzkaisīt smalki sakapātu timiānu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.