Foto – Aija Geida

Topinambūru čipsi 0

Kamēr zeme vēl nav sasalusi, ir pēdējais brīdis izrakt ziemai topinambūrus un  pagatavot gardus čipsus.

Reklāma
Reklāma
Jau pirmajās sekundēs? Šīs 11 lietas vīrieši pamana sievietēs ātrāk, nekā tu domā
Ārsts nosūtīja mājās ar ausu infekciju – pēc stundas trīs bērnu mamma saļima un nomira. Šo traģēdiju varēja novērst… 77
“Tas vairs nav smieklīgi!” Agnese Zeltiņa trīs mēnešu laikā piedzīvojusi četras zādzības 1
Lasīt citas ziņas

Pēc izskata mazliet līdzīgs ingveram, pēc sastāva tuvāks kartupelim, aug grāvmalās un vistālākajos dārza nostūros, zied skaistiem dzelteniem ziediem – tas ir topinambūrs. Sulīgs, kraukšķīgs un saldens dārzenis, ko var pierīvēt svaigiem salātiem, grilēt, sutināt kopā ar sieru un pagatavot gardus čipsus.

Process ļoti vienkāršs – ar suku noberž zemi, sagriež ar visu mizu plānās šķēlītēs un cep eļļā, līdz zeltaini brūni. Izņem no trauka un liekās taukvielas nosusina uz virtuves papīra dvieļa. Kamēr silti, uzbārsta sāli. Labi sader ar dārzeņu biezeņ­zupām. Garšas dažādošanai var uzkaisīt smalki sakapātu timiānu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.