Foto – Aija Geida

Topinambūru čipsi 0

Kamēr zeme vēl nav sasalusi, ir pēdējais brīdis izrakt ziemai topinambūrus un  pagatavot gardus čipsus.

Reklāma
Reklāma
Process ir sācies – Krievijā notiek vēl nepieredzēti protesti. Kremlis to mēģina izmisīgi slēpt 388
Viedoklis
Armands Puče: Apskatieties prezidenta amatpersonas deklarāciju un jums viss kļūs skaidrs… 61
TOP 10 drošākās valstis pasaulē: trešā pārsteigs visus! Kur gribētu dzīvot tu?
Lasīt citas ziņas

Pēc izskata mazliet līdzīgs ingveram, pēc sastāva tuvāks kartupelim, aug grāvmalās un vistālākajos dārza nostūros, zied skaistiem dzelteniem ziediem – tas ir topinambūrs. Sulīgs, kraukšķīgs un saldens dārzenis, ko var pierīvēt svaigiem salātiem, grilēt, sutināt kopā ar sieru un pagatavot gardus čipsus.

Process ļoti vienkāršs – ar suku noberž zemi, sagriež ar visu mizu plānās šķēlītēs un cep eļļā, līdz zeltaini brūni. Izņem no trauka un liekās taukvielas nosusina uz virtuves papīra dvieļa. Kamēr silti, uzbārsta sāli. Labi sader ar dārzeņu biezeņ­zupām. Garšas dažādošanai var uzkaisīt smalki sakapātu timiānu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.