Foto – Aija Geida

Pašu gatavots dzērveņu saldējums 0

Dzērvenes sablendē ar cukuru viendabīgā masā. Izberž caur sietu, lai masā nav miziņu un sēkliņu. Saldo krējumu saputo ar vaniļas cukuru un uzmanīgi iecilā dzērveņu masu. Saliek trauciņos un ievieto saldētavā. Ļoti aromātisks, garšas ziņā piesātināts saldējums. Pasniedzot var pārliet ar saldo dzērveņu–aveņu mērci.

Reklāma
Reklāma

Uzziņa

Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
TV24
“Neviens nevarēja saprast, kas tas par ieroci!” Slaidiņš atklāj interesantu incidentu “Zapad 2025” laikā
Lasīt citas ziņas

Dzērvenes ir ideālas ogas, no tām izdodas visgardākais saldējums, uzputenis, mērces un pīrāgu pildījumi. Visam, ko no tām pagatavo, ir pikanta un piesātināta garša, tikai jāmāk to pareizi padarīt maigāku ar citām saldākām ogām un garšvielām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.