Foto – Shutterstock.com

5. Pieņem esošos apstākļus, nevainojot otru, un meklē kopīgus risinājumus problēmām! 0

Dzīve nav viens vienīgs rožu dārzs – arī visstabilākajās attiecībās pamatu zem kājām var izsist kā negaidīti notikumi, tā neparedzami apstākļi. Šādos brīžos ir svarīgi nekrist panikā un neļaut emocijām vai bailēm ņemt virsroku.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 499
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Kokteilis
VIDEO. “Tā ir Rita? Ko tu stāsti!” Lauris Reiniks nosauc attiecību eksperti Ritu Lasmani par bezpajumtnieci
Lasīt citas ziņas

Kad kaut kas noiet greizi, mūsu pirmais impulss nereti ir meklēt vainīgo. Emocionāli nobrieduši partneri atrod veidus, kā atrisinat problēmas, neuzveļot visu atbildību par notikušo uz otra pleciem.

Kā šos pieturpunktus vērtē psiholoģe?

Psiholoģe Inga Krūmiņa atzīst – ja runājam par problēmām savstarpējās attiecībās un to, kas būtu pareizi, kas – ne, viennozīmīgas atbildes, kas derētu visiem pāriem, nebūs nekad. Atzīstam to vai nē, taču mēs katrs izvēlamies sev partneri ar kādu nolūku un vēlmi. Katram ir kāda vīzija par kopā būšanu ar šo cilvēku.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kāds vienkārši vēlas baudīt patīkamās izjūtas, ko sniedz attiecības, cits jau konkrētāk tiecas, piemēram, pēc drošības un stabilitātes izjūtas. Arī iespējamais materiālais nodrošinājums var būt spēcīga motivācija partnera izvēlē. Tomēr, neatkarīgi no motivācijas, kas ir izvēles pamatā, mēs visi vēlamies dzīvot harmoniskās attiecībās.

Pavadot ciešās attiecībās zināmu laika posmu, kad ikdienas pienākumi mutuļo un laika uzstādījumi neļauj apstāties, nemanāmi kāpinās emocijas un neapmierinātība par to, ka realitāte atšķiras no izsapņotā. Izrādās, arī partnerim ir sava vīzija, kuru viņš ir veidojis, basltoties uz savu iepriekš zināmo un piedzīvoto pieredzi par kopā būšanu vai ģimeni. Ja ar prātu var izprast, kā vajadzētu rīkoties attiecīgajās situācijās, tad, emocijām pārņemot vadību, daudzas lietas vairs nepakļaujas nekādām prāta uzstādītajām normām.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.