Rihards Ješinskis
Rihards Ješinskis
Foto – Zigfrīds Dzedulis

  25

Pieslēdzies patvaļīgi?

Kāpēc pašlaik Riharda Ješinska ģimenes privātmājai ticis noslēgts ūdens un kanalizācija, uzņēmuma “Bauskas ūdens” valdes loceklis Imants Svētiņš izskaidro ar mājas saimnieka uzvedību. Pirmkārt, viņš ierīkojis ūdens patēriņa skaitītāju tam neparedzētā vietā, kā arī patvaļīgi pieslēdzies centralizētajai kanalizācijai, par ko “Bauskas ūdens” viņam varot aprēķināt kompensāciju 4591,53 eiro apmērā. Otrkārt, mājas saimnieks atteicies saņemt tehniskos noteikumus ūdens patēriņa uzskaites ierīkošanai tam paredzētajā vietā. Vecie, 2013. gadā izdotie, vairs nederot, vajadzīgi jauni. Tāpat negribot noslēgt līgumu par centralizētās ūdensapgādes un kanalizācijas izmantošanu.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 3
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
Lasīt citas ziņas

Uz jautājumu, kāpēc mājas saimniekam prasa 500 eiro par komercuzskaites mezgla izbūvi, “Bauskas ūdens” pārstāvis atbild, ka pēc noteikumiem par to atbildīgs pakalpojuma lietotājs. Savukārt Rihards Ješinskis noliedz, ka būtu rīkojies patvaļīgi. Kā viņš apgalvo, par ūdens patēriņa uzskaites ierīkošanu mājā viņam esot bijusi vienošanās.

Mājas saimnieks iespītējies

Arī Bauskas novada pašvaldības priekšsēdētāja vietnieks Voldemārs Čačs uzskata, ka Ješinska k-gs nav izpildījis ūdenssaimniecības uzņēmuma prasības, tāpēc arī mājai noslēgts ūdens un kanalizācija. Pašvaldības amatpersonai jautāju, vai starp pašvaldību un īpašnieku nav iespējams panākt kādu izlīgumu. Voldemārs Čačs atbild, ka mājas saimnieks esot iespītējies un negribot pieņemt nekādus piedāvājumus. Uz jautājumu, vai Bauskā bez viņa esot daudz tādu spītnieku, viņš atbild, ka esot gan bijuši vēl daži. Bet ar viņiem tomēr izdevies vienoties.

CITI ŠOBRĪD LASA

Jautāts, vai jaunā ūdens patēriņa norma – 15 kubikmetri vienam ģimenes privātmājas iemītniekam – tomēr nav nesamērīgi liela, Voldemārs Čačs skaidro, ka šāda norma esot noteikta tāpēc, lai paskubinātu iedzīvotājus iespējami ātrāk savās mājās ierīkot ūdens patēriņa skaitītājus.

Pret ūdenssaimniecības sakārtošanu un patēriņa skaitītāju ierīkošanu it kā nevarētu iebilst. Tāpat par to, ka par ūdeni un kanalizāciju to lietotājiem jāmaksā. Tomēr pārsteidz tas, kā pašvaldība un pilsētas ūdenssaimniecības uzņēmums centušies īstenot ūdenssaimniecības sakārtošanas plānu.

Ja tikai aprīļa vidū uzņēmums “Bauskas ūdens” paziņo māju iedzīvotājiem, ka no 1. maija viņiem tiek noteikta augstāka ūdens patēriņa norma, līdz ar to ievērojami pieaugs rēķini, diezin vai daudziem pensionāriem, tostarp Rihardam Ješinskim, ar niecīgiem ienākumiem atlikušajās pāris nedēļās ir iespējams par 500 eiro izbūvēt visiem noteikumiem atbilstošu patēriņa uzskaiti. Bet tas, kā šķiet, pilsētu komunālo pakalpojumu monopolistus pārlieku neuztrauc.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.