Pasta darbiniekiem ir jābūt ļoti pacietīgiem, lai cilvēkiem krietnos gados izskaidrotu, piemēram, ko nozīmē “ar politiski nozīmīgu personu cieši saistīta persona”. Tāpat vecāku cilvēku var krietni sabiedēt anketā iekļautais teksts, ka par kļūdainas informācijas aizpildīšanu var nākties segt jebkādus zaudējumus.
Pasta darbiniekiem ir jābūt ļoti pacietīgiem, lai cilvēkiem krietnos gados izskaidrotu, piemēram, ko nozīmē “ar politiski nozīmīgu personu cieši saistīta persona”. Tāpat vecāku cilvēku var krietni sabiedēt anketā iekļautais teksts, ka par kļūdainas informācijas aizpildīšanu var nākties segt jebkādus zaudējumus.
Foto – Valdis Semjonovs

Vai tomēr nevar saprotamāk? 23

“Latvijas Pasta” ārējo komunikāciju vadītāja Gundega Vārpa paskaidroja, ka jau kopš 2016. gada pasta darbinieki lūdz visus pasta norēķinu sistēmas kontu īpašniekus aizpildīt klientu anketu, informējot, ka anketas neaizpildīšanas gadījumā konta izmantošana būs neiespējama. Viņa pastāstīja, ka Ventspils 1. nodaļas vadītāja esot informējusi par radušos situāciju “Latvijas Pasta” atbildīgos darbiniekus, kas uztur datubāzi un kas ir atbildīgi par likuma normu ievērošanu. “Pārliecinājāmies, ka pasta nodaļas darbinieki regulāri sniedz atbildes klientiem uz neskaidriem jautājumiem,” sacīja G. Vārpa. Savukārt Indra raksta, ka “Latvijas Pasta” juridiskā darbiniece nevarēja pateikt, kādēļ ir jāaizpilda šāda anketa.

Reklāma
Reklāma
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 531
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Lasīt citas ziņas

G. Vārpa: “Anketa pieejama arī “Latvijas Pasta” mājas lapā pasts.lv, kur to, piemēram, senioriem var izdrukāt un palīdzēt aizpildīt viņu bērni. Anketas beigās sniegts visu prasīto terminu skaidrojums.

Tā kā daļa klientu veselības stāvokļa dēļ paši pasta nodaļās nevar ierasties un naudu no viņu kontiem uz pilnvaras pamata izņem pilnvarotās personas, “Latvijas Pasts”, nodrošinot likumā noteikto prasību izpildi, noteicis, ka no 2017. gada 1. jūnija visu pasta pakalpojumu sniegšanas vietu vadītājiem ir jānodrošina pastnieka ierašanās un anketas aizpildīšana uz vietas klientu dzīvesvietā.”

CITI ŠOBRĪD LASA

Pasts nav vainīgs, ka Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likums pieprasa aizpildīt šādas anketas. Tiesa, tām nav noteikta vienota forma, taču būtiskākie pieturas punkti ir iekļauti klienta izpētei veltītajos likuma pantos. Kā paskaidroja FKTK galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Upleja, katra iestāde pati veido savu anketu, kas palīdzētu kontrolēt, vai caur finanšu iestādi neplūst aizdomīgas naudas summas. Taču rodas pamatots jautājums, vai pasta klientiem, kuri savu pensiju un invaliditātes pabalstus saņem pasta norēķinu sistēmā un kuri pārsvarā ir krietni gados, tomēr nevajadzētu šo blēžu izķeršanas anketu uzrak-
stīt viņiem saprotamākā valodā un bez biedēšanas par sekām, kas var rasties, piemēram, kādas neuzmanības kļūdas dēļ.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.