Foto – Shutterstock

2014.gadā “Chrome” pārlūkprogramma e-komercijas lietotāju vidū ir ieguvusi papildu gandrīz 8% lietotāju tirgus daļu, atņemot tos “Firefox” un “Internet Explorer”. Vairāk nekā puse no “Internet Explorer” lietotājiem izmanto “Internet Explorer 10” vai vēl vecāku pārlūkprogrammas versiju. 0

“Infinitum 8” mārketinga vadītājs Aigars Armanovs norādīja, ka e-komersantiem ir būtiski nodrošināties ar mājaslapu mobilajām versijām, jo pircēji vispirms preces aplūko no mobilā telefona. Vienlaikus viņš piebilda, ka par spīti pieaugušajam pieprasījumam Latvijā mobilās versijas vēl aizvien ir mazam īpatsvaram uzņēmumu.

Reklāma
Reklāma
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
TV24
“Ja Putins “atstieptu kātus”, ko tas mainītu?” Slaidiņš atbild tieši un bez aplinkiem
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam 80
Lasīt citas ziņas

Armanovs arī pastāstīja, ka mobilo ierīču un planšetdatoru lietojumā līderos pērn ir izvirzījies “Samsung” – “Samsung” mobilo ierīču lietotāji 2014.gadā ir pārspējuši “Apple” piekritējus, veidojot 37% no kopējā tirgus.

Armanovs aģentūrai BNS norādīja, ka “Apple” lietotājs ir e-komersantiem vērtīgāks, jo ir impulsīvāks un ātrāk pieņem lēmumus, lai iepirktos. Pēc viņa teiktā, e-komercijas ziņā viens apmeklējums no “Apple” ierīces ir par 30 centiem vērtīgāks nekā apmeklējums no kādas citas ierīces. “Nevar teikt, ka “Apple” lietotāji ir bagātāki, bet viens viņu apmeklējums ir visvērtīgākais,” sacīja Armanovs, piebilstot, jo dārgāks, ekskluzīvāks ir produkts, jo lielāka iespējamība, ka “Apple” lietotājs ir produkta galvenā mērķa auditorija.

CITI ŠOBRĪD LASA

Armanovs norādīja, ka e-komersantiem vērtīgāki ir tie pircēji, kuriem ir jaunāka operētājsistēma. “Tā sanāk tā kā tāda korelācija – ja Tev ir jaunāka pārlūkprogramma, tad esi gatavāks pirkt,” sacīja Aigars.

Pētījums veikts laikā no 2013. līdz 2014.gadam, izmantojot Latvijā lielāko interneta veikalu “Google Analytics” datus.

“Infinitum 8” ir rēgistrēta 2010.gadā un tās pamatkapitāls ir divi tūkstoši latu (2,8 tūkstoši eiro). Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir Egils Boitmanis.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.