Foto. pexels.com/ Eva Bronzini

Viegli sālīti gurķi no maisiņa: 15 minūšu recepte tiem, kam nepatīk gaidīt 0

Viegli sālīti gurķi ir kraukšķīga, sulīga un aromātiska uzkoda, kas lieliski papildina jebkuru galdu. Izmantojot sausu marinādi un plastmasas maisiņu, tos var pagatavot pat 15 minūtēs, ja nav laika gaidīt.

Reklāma
Reklāma
Plāno iegādāties lietotu auto? 13 automašīnas, kuras var iegādāties pat ar lielu nobraukumu 54
“Pases pazudušas, iestrēguši Arābu Emirātos, būs jāmaksā 6000 eiro,” Didrihsone atklāj, ka nezina, kā tiks uz Latviju
Kokteilis
VIDEO. “Pacēlām viņai vēderu, un tur viss bija jēls līdz kaulam!” Šova zvaigzne Margarita Kolosova vaino mediķus mammas nāvē 63
Lasīt citas ziņas

Šeit piedāvājam trīs vienkāršas receptes, kas neprasa sarežģītas sastāvdaļas vai ilgu gaidīšanu.

1. Viegli sālīti gurķi stundas laikā

Šī recepte ļauj stundas laikā iegūt garšīgus, viegli pikantus gurķus, izmantojot sausu marinādi bez ūdens.
Sastāvdaļas:1 kg gurķu
4–5 ķiploka daiviņas
1 tējkarote sāls
1 ēdamkarote cukura
2 ēdamkarotes ābolu sidra etiķa
3 ēdamkarotes augu eļļas
Diļļu ķekars

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana:Nomazgājiet gurķus, nogrieziet galus un sagrieziet gareniski uz pusēm, katru pusi vēlreiz pārgriežot uz pusēm.

Ievietojiet gurķus plastmasas maisiņā.

Sasmalciniet ķiplokus un dilles, pievienojiet tos maisiņam kopā ar sāli, cukuru, etiķi un eļļu.
Aizveriet maisiņu un rūpīgi sakratiet, lai sastāvdaļas vienmērīgi sadalītos.

Ievietojiet maisiņu ledusskapī uz 1 stundu.

Garšvielu daudzumu var pielāgot savai gaumei – pievienojiet vairāk etiķa, ja vēlaties asāku garšu, vai mazāk, lai tā būtu maigāka.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.