Foto: Viktorija Kožemjakina

Paša gatavotas uzkodas nedēļas nogales #paliecmājās ballītei 0

Nedēļas nogale, bet krodziņš slēgts? Sarīko #paliecmājās ballīti un pagatavo izcilas sāļās uzkodas pats! Veikalu tīkls AlkOutlet piedāvā gardu sīpolu gredzenu un kraukšķīgu maizes veltnīšu receptes, ko uzkost, dzerot alu vai savu iecienītāko dzērienu!

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības tests: jūsu dzimšanas mēneša zieds atklāj par jums vairāk, nekā spējat iedomāties 17
Mākslīgais intelekts nosauc piecus “neveiksmīgākos” latviešu politiķus 115
“Kā krāpnieks zināja, ka neesmu izņēmusi paciņu?” Lasītāja atmasko neīsto “Latvijas Pastu” 1
Lasīt citas ziņas

Šīs divas receptes mājās pagatavojamām uzkodām lieliski papildinās tavu iecienīto kokteili vai alus glāzi.

Sīpolu gredzeni alus mīklā

Foto: Viktorija Kožemjakina


Sastāvdaļas

3 lieli sīpoli

150 g kviešu miltu

1/2 tējk. sodas

200 ml alus

Rapšu eļļa vārīšanai

CITI ŠOBRĪD LASA

Sāls, malta paprika, pipari un citas garšvielas.

Pagatavošana

1) Sagriez sīpolus šķērseniski 0,5-0,7 cm biezās šķēlēs (tā, lai veidojas apaļi gredzeni), katru šķēli sadali atsevišķos gredzenos.

2) Bļodā samaisi miltus, pievieno sodu, sāli, papriku, piparus (var izmantot arī citas garšvielas).

3) Katru sīpola gredzenu apviļā sausā miltu maisījumā un noliec uz šķīvja.

4) Miltu maisījumam pielej alu un samaisi to līdz viendabīgai konsistencei.

5) Uzkarsē eļļu (tai jābūt ap 180 C, bet nepārkarsē – eļļai nav jādūmo).

6) Ar dakšiņu vai standziņām katru sīpola gredzenu iemērcē mīklas maisījumā un liec karstā eļļā.

7) Vāra eļļā līdz zeltainai garozai (~1 min).

Kraukšķīgās uzkodu maizītes ar bekonu

Foto: Viktorija Kožemjakina

Sastāvdaļas

125 g plānās šķēlēs sagriezta bekona

6 šķēles tostermaizes

100 g krēmsiera

20 g smalki sagrieztu zaļo lociņu

Pagatavošana

1) Sajauc krēmsieru ar zaļiem lociņiem. Uzsmērē nedaudz krēmsiera katrai maizes šķēlei.

2) Cieši sarullē maizes šķēli ruletē.

3) Aptin katru ruletīti ar bekona šķēli un pārgriez uz pusēm.

4) Cep 10-15 min 180 grādu karstā cepeškrāsnī, līdz bekons kļūst kraukšķīgs. Pasniedz siltus.

Recepšu autore Jevgēnija Jansone

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.