Foto – Aija Geida

Rudzu un kviešu maize 0


• 250 g pilngraudu rudzu miltu

• 250 g pilngraudu kviešu miltu

• 100 g sviesta

• 300 ml sūkalu vai silta ūdens

• 2 ēdamkarotes citrona sulas (ja izmanto ūdeni)

Reklāma
Reklāma

• 2 ēdamkarotes brūnā cukura

• 1,5 tējkarotes sāls

• 1,5 tējkarotes ķimeņu

• ½ tējkarotes malta koriandra

• ½ tējkarotes maltu krustnagliņu

• Tējkarote malta kanēļa

• Tējkarote sodas

7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Svaigi maltos miltus sajauc ar sodu, cukuru, sāli un garšvielām. Sviestu izkausē uz mazas uguns, nedaudz atdzesē un ieberž miltos. Pielej sūkalas vai ūdeni, kam pievienota citrona sula. Rūpīgi samīca, liek maizes formiņā un cep iepriekš līdz +160 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni stundu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.