Foto: Anda Krauze

Plovs sātīgām vakariņām. Vārot nemaisa! 11

Autore: Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Ukrainas “Telegram” kanālos masveidā izplatītas ziņas ar aicinājumu nolikt ieročus
Lietotas automašīnas, kuras nevajadzētu iegādāties: eksperts norāda uz trim neuzticamiem modeļiem 43
Kokteilis
No A līdz Ž – ko par tavu personību atklāj tava vārda sākumburts? 18
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 700 g cūkas cauraudzīša
• 200 g sīpolu
• 200 g burkānu
• 50 g tomātu pastas
• 800 g rīsu
• ķiploki
• pipari
• sāls

Pagatavošana.
Cūkgaļu sagriež gabaliņos. Katlā ielej eļļu, uzkarsē un uz lielas liesmas gaļu strauji apcep. Sīpolus sagriež gabaliņos. Burkānus sarīvē uz rupjas dārzeņu rīves. Sīpolus un burkānus pieber gaļai, samaisa un apcep, līdz burkāni maina krāsu un sīpoli kļūst zeltaini. Pievieno garšvielas, tomātu pastu un sāli. Uzlej ūdeni, lai nosedz gaļu, uzliek vāku un nedaudz pasautē. Pieber rīsus un samaisa. Uzlej tik daudz ūdens, lai nosedz katla saturu, un vēl mazliet. Traukam uzliek vāku, nogriež vismazāko liesmu un vāra, līdz rīsi mīksti. Nemaisa!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.