Publicitātes foto

Ceturtais solis: cepšana 0

Apstrādātais cūkgaļas gabals jānovieto uz cepeškrāsns pannas vai plāts un jāievieto iepriekš sakarsētā krāsnī. Vispirms tas 250°C grādos jāapbrūnina 10 minūtes vai līdz brīdim, kad izveidojas brūna garoziņa. Pēc tam cepeškrāsnī jāpazemina temperatūra līdz 120°C, pannā jāielej nedaudz buljona vai ūdens, kam, ja ir vēlme, var pievienot sarkanvīnu vai baltvīnu. Pēc tam gaļa jācep, līdz tā ir gatava. Ik pēc 10 līdz 15 minūtēm gaļa krāsnī jāapslacina ar cepeša sulu vai speciāli tam pagatavotu mērci. Gaļas izcepšanās laiks ir atkarīgs no cepeša lieluma, bet lielākoties viena kilograma gaļas pagatavošanai krāsnī nepieciešama viena stunda.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem pieciem gadiem, tevī slēpjas potenciāls kļūt par ģēniju
Kokteilis
Juris Žagars atklāj vīrieša lietošanas instrukciju: “Nevajag visu laiku psihot kā trakam ezim!” 20
“Latvijā ir akūta odu krīze” – kamēr cilvēki šausminās par odu “mākoņiem”, tikmēr entomologs uzsver, ka nekas pārdabisks nenotiek 40
Lasīt citas ziņas

Gaļa ir gatava, kad, iedurot ar asu nazi vai iesmu, neizdalās sarkanīga sula – tai jābūt caurspīdīgai un dzidrai.

Cepeša pagatavošanai varat izvēlēties arī speciālo cepšanas maisiņu, un tādējādi iegūsiet sulīgu un mīkstu gaļu. Ar garšvielām apstrādātu gaļu cepšanas maisiņā var likt kopā ar dārzeņiem un maisiņa augšējo daļu nedaudz iegriezt, lai no tā izkļūst liekais mitrums. Pēc tam gaļu novieto uz cepeškrāsns pannas un cep 175-200°C temperatūrā. Arī izmantojot šo metodi, lielākoties viena kilograma gaļas pagatavošanai krāsnī nepieciešama viena stunda. No maisiņā sakrājušās sulas var pagatavot garšīgu mērci.

Piektais solis: labu apetīti!

CITI ŠOBRĪD LASA

Pirms sagriešanas cepetim 5 līdz 15 minūtes jāpastāv, lai gaļas sula nostājas. Tādā veidā arī, sagriežot gaļu traukā, neiztecēs pārāk daudz vērtīgā šķidruma. Gaļa arī pēc cepšanas jāgriež pretēji gaļas šķiedrām.

Kārtīga klasiskā cepeša pagatavošana gan prasa laiku un pūļu, bet rezultāts – garšas piedzīvojuma baudījums – vienmēr ir tā vērts! Labu apetīti!

Knifiņš

Veikalos ir nopērkams jau apstrādāts cūkgaļas cepetis folijas cepšanas kastē, ko ir ļoti ērti un vienkārši pagatavot. Pirms cepšanas jānoņem kartona ietvars, plēvē ar dakšu jāizdur pāris caurumi, un gaļa jācep folijas kastē iepriekš sakarsētā krāsnī ~180°C temperatūrā. Viena kilograma gaļas pagatavošanai būs nepieciešamas aptuveni 90 minūtes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.