Šobrīd vārti uz dziedniecisko dūņu ieguvi Slokas purvā ir slēgti.
Šobrīd vārti uz dziedniecisko dūņu ieguvi Slokas purvā ir slēgti.
Foto – Gundega Skagale

“Jaunķemeri” paliek bez dūņām? 0

“Tas ir noziegums,” sašutis KRC “Jaunķemeri” dibinātājs un vadītājs Mihails Malkiels, kurš visu mūžu pacientu ārstēšanā izmantojis Ķemeru dūņas. “Turklāt ir jautājums, ko citi ar tām darīs. Dūņas izmantojam tikai mēs. Tiesības iegūt dūņas gandrīz izsolīja privātpersonai, kurai nav nekādas saistības ar ārstniecību. Šīs dūņas ir Latvijas dārgums. Tā ir Latvijas daba, kas dziedē cilvēkus, kuru nevar ar vieglprātīgu roku atdot pirmajam pretimnācējam, kas sola lielāku naudu. Vai mazums jau Ķemeru kūrortu bagātības tā jau izsolīts? Vai vēl nepietiek?”

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Lasīt citas ziņas

Sanatorija “Jaunķemeri” gadā iegūst nepilnas 450 tonnas dziedniecisko dūņu. Tās tiek izmantotas dūņu vannām, kā arī apmēram 24 tonnas gadā pārdotas citiem. “Jaunķemeri” dūņas iegūst vienu reizi trijās nedēļās. Izmanto vienu divastonnas dienā. Šobrīd “Jaunķemeriem” iespēja iegūt dūņas Slokas atradnē ir liegta, jo tiek gaidīta atkārtota izsole.

Ar nomas maksu par dūņu ieguvi vien nepietiek. Dūņu ieguvējam arī jāno­drošina atbilstoši vides prasībām pievadceļu būvniecība, jābūt tehnikai, ar ko dūņas rakt. “Jaunķemeru” medicīniskās rehabilitācijas un ambulatoro pakalpojumu nodaļas vadītāja Elīna Malkiela: “Ja jaunais dūņu ieguvējs pārdos dūņas mums, tās būs par ievērojami augstāku cenu nekā tagad, kad tās iegūstam paši, līdz ar to cietīs pacienti, kuriem sadārdzināsies pakalpojums.” Ārsti gan cer, ka līdz tam situācija nenonāks un “Jaunķemeri” varēs turpināt darbu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.