Foto-Bildagentur Zoonar GmbH/Shutterstock

Rabarberu kvass ar apelsīna akcentu 0

Sastāvdaļas 5 litriem
• 600 g rabarberu
• 400 g cukura
• 50 g rauga
• apelsīns
• 4 l ūdens

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
“Meita raudāja, zvanīja, nesaprotot, kur atrodas!” Šoferis Ogrē vienaldzīgi izsēdina 10 gadus vecu meitenīti nepareizā pieturā 84
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Apelsīnam nogriež miziņu un izspiež sulu. Rabarberus sagriež gabaliņos, pievieno kanēļa standziņas, apelsīna miziņas un pārlej verdošu ūdeni. Uzvāra, noņem no uguns un ļauj pusstundu iestāvēties. Nokāš. Pievieno cukuru un maisa, kamēr tas izšķīdis. Mazā bļodiņā raugu sajauc ar nelielu daudzumu cukura, līdz raugs kļuvis šķidrs. Pievieno siltam dzērienam, pielej apelsīna sulu un samaisa. Noliek siltā vietā raudzēties uz 6–8 stundām. Pēc tam strauji atdzesē ledusskapī.

Šim kvasam ir patīkami saldskāba garša ar apelsīna akcentu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.