Foto-Bildagentur Zoonar GmbH/Shutterstock

Rabarberu kvass ar apelsīna akcentu 0

Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kā itāļiem izdodas iztirgot savus olīvu atkritumus Latvijā… Inese “iegrābusies”, iegādājoties Latvijā populāru olīveļļu
Kokteilis
No A līdz Ž – ko par tavu personību atklāj tava vārda sākumburts? 16
Lietotas automašīnas, kuras nevajadzētu iegādāties: eksperts norāda uz trim neuzticamiem modeļiem 34
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas 5 litriem
• 600 g rabarberu
• 400 g cukura
• 50 g rauga
• apelsīns
• 4 l ūdens

Pagatavošana.
Apelsīnam nogriež miziņu un izspiež sulu. Rabarberus sagriež gabaliņos, pievieno kanēļa standziņas, apelsīna miziņas un pārlej verdošu ūdeni. Uzvāra, noņem no uguns un ļauj pusstundu iestāvēties. Nokāš. Pievieno cukuru un maisa, kamēr tas izšķīdis. Mazā bļodiņā raugu sajauc ar nelielu daudzumu cukura, līdz raugs kļuvis šķidrs. Pievieno siltam dzērienam, pielej apelsīna sulu un samaisa. Noliek siltā vietā raudzēties uz 6–8 stundām. Pēc tam strauji atdzesē ledusskapī.

CITI ŠOBRĪD LASA

Šim kvasam ir patīkami saldskāba garša ar apelsīna akcentu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.