Foto: Shutterstock

6 labākās mazsālīto gurķīšu receptes: arī “fiksie” gurķi – ēdami jau pēc 15 minūtēm! 4

Vispirms apņem aromāts, pēc tam apbur izskats, un tad esam garšas varā. Tie ir mazsālītie gurķīši, bez kuriem nav iedomājama neviena vasara un it īpaši jau Jāņi! Apkopojām portāla praktiski.lv izcilākās mazsālīto gurķīšu receptes vienā!

1. Ar ozollapām un nātrēm

Sastāvdaļas:

LA
LA.LV
Ziņas
VIDEO. Temperatūra mainīsies! Briča pirmās prognozes par laiku augustā 13
8 stundas
LA
Latvijas Avīze
Ziņas
Japānas varasiestādes neielaida valstī iepriekšējās sodāmības dēļ? Sporta žurnālistam no Latvijas olimpiskās spēles beidzas pāragri 67
12 stundas
LE
LETA
Ziņas
FOTO. VIDEO. Jelgavas novadā aizdegušies rugāji un labības lauks 16 hektāru platībā 13
9 stundas
Lasīt citas ziņas

• 1 kg nelielu gurķīšu
• 100 g diļļu
• 30–50 g ozollapu
• 30 g upeņu lapu
• 30 g nātru lapu
• 10 ķiploku daiviņas
• Cukurs
• Sāls

Pagatavošana:

Gurķus nomazgā, nogriež abus galus (tad ātrāk uzsūcas marināde). Burkā vai citā traukā vispirms liek upeņu lapas, ozollapas un nātres – tās visas gurķus padara kraukšķīgākus, turklāt nātres satur organismam tik nepieciešamo dzelzi. Uzvāra ūdeni, pieber sāli un cukuru. Atdzisušu marinādi uzlej gurķiem, lai tie būtu nosegti. Ja nepieciešams, uzliek slogu. Pēc 8–10 stundām mazsālītie gurķīši ir gatavi.

2. Ar galda mārrutkiem

CITI ŠOBRĪD LASA
Foto: Shutterstock


Sastāvdaļas:

• 1 kg gurķu
• 1 l ūdens
• 2 ēdamkarotes sāls
• 1 ēdamkarote cukura
• 1 tējkarote galda mārrutku
• 6 ķiršu lapas
• 6 upeņu lapas
• 1 mārrutku lapa
• Dilles ar kātiem

Pagatavošana:

Traukā liek gurķus, ķiršu, upeņu, mārrutku lapas un dilles. Litrā auksta ūdens izšķīdina sāli un cukuru, iemaisa galda mārrutkus un marinādi uzlej gurķiem un zaļumiem. Pēc pāris stundām mazsālītie gurķīši jau ir ēdami.

Galda mārrutki kopā ar mārrutka lapu gurķiem piešķir pikantu asumiņu. Apēdot gabaliņu, rodas pēcgarša, kas liek domāt, ka mutē notikusi neliela mārrutku bumbas eksplozija.

3. Ar citrona sulu

Sastāvdaļas:

• 3 gurķi
• 1 ķiploka daiviņa
• Šķipsna sāls
• Naža gals cukura
• ⅓ tējkarotes citrona sulas
• Dilles

Pagatavošana:

Lai tiktu pie viegli sālītiem gurķīšiem, tos sagriež gareniski, liek bļodā, pārklāj ar dillēm (lai no tām ātrāk izdalītos sula, dilles sadauza ar naža trulo pusi), uzspiež ķiploku, uzslaka citrona sulu, uzbārsta sāli un cukuru. Pēc 10–15 minūtēm gurķus var celt galdā.

Šādi pagatavotus gurķus nevar ilgi uzglabāt, jo dārzenis atsulojas un kļūst mīksts.

4. Ar citrona sulu. Gatavi 15 minūtēs!

Foto: Shutterstock


Sastāvdaļas:

• 4-5 vidēja izmēra gurķi
• Buntīte diļļu
• 3 daiviņas ķiploku
• Citrona sula (aptuveni puse no viena vidēja citrona)
• Krietna šķipsna sāls un cukurs

Pagatavošana:

Lai tiktu pie viegli sālītiem gurķīšiem, tos sagriež gareniski, liek bļodā, pārklāj ar dillēm (lai no tām ātrāk izdalītos sula, dilles sadauza ar naža trulo pusi), uzspiež ķiploku, uzslaka citrona sulu, uzbārsta sāli un cukuru. Pēc 10–15 minūtēm gurķus var celt galdā!

Šādi pagatavotus gurķus nevar ilgi uzglabāt, jo dārzenis atsulojas un kļūst mīksts.

5. Ātrie gurķīši polietilēna maisiņā

Sastāvdaļas:

• 5 gabali gurķi
• Mazliet dilles
• 1 ķiploks
• Sāls pēc garšas
• Polietilēna maisiņš ar aizdari

Pagatavošana:

Gurķus sagriež gareniski, dilles saplēš sīkāk, nomizo un sagriež dažas ķiploka daiviņas. Visu liek maisiņā, pieber sāli. Aiztaisa maisiņu un visu sakrata. Liek ledusskapī. Pēc stundas divām gurķi ir pilnībā gatavi.

Šajā receptē nav paredzēts nekāds papildus šķidrums, vienīgais šķidrums, kas rodas tās pagatavošanas laikā ir pašu gurķu izdalītā sula. Recepte ir paredzēta tūlītējai lietošanai, nevis glabāšanai!

6. Fiksie gurķīši – ēdami jau pēc stundas

Foto: Shutterstock


Sastāvdaļas:

• 1 kg īsie lauku gurķi
• 1 l ūdens
• 2 ēdamkarote sāls
• 1 ēdamkarote cukurs
• 1 ķiploka galviņas
• Diļļu bunte
• Upeņu lapas
• Melnie graudu pipari

Pagatavošana:

Nomazgā gurķus un nogriez tiem galus. Nolobi ķiploku daiviņas.

SAISTĪTIE RAKSTI

Traukā, kurā liksi sālīties gurķus, ieliec daļu diļļu kātu, upeņu lapas, ķiplokus un melnos graudu piparus. Kārto gurķus, pamīšus liekot vel dilles, ķiplokus un upeņu lapas.

Kad trauks piepildīts, sagatavo sālījumu. Uz vienu litru ledaini auksta ūdens ņem 2 ēdamkarotes sāls un 1 ēdamkaroti cukura. Visu izmaisi līdz sāls un cukurs izšķīst. Pārlej pāri gurķiem.

Jau pēc 1 stundas gurķi būs gardi un kraukšķīgi. Ideālā variantā gurķiem jānostāvas 3-4 stundas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
Inita Šteinberga
Ziņas
Kā no cauruļu atgriezumiem uzmeistarot upeņu lasāmo ietaisi? 3
6 stundas
ĀR
Ārija Rudlapa
Praktiski
Kas darāms dārzā no 26. jūlija līdz 2. augustam: apgriež dzīvžogus, novāc gurķus un tomātus 3
10 stundas
ER
Elvita Ruka
Stāsti
“Esam te dzimuši, auguši, gājuši skolā – gribējās pateikt par to vietai paldies”: Ālaves muižas neticamais stāsts – no drazās iestiguša grausta par… 10
1 diena
LA
Latvijas Avīze
Ziņas
Eksperte: Jau gadiem spēkā ir regulējums uz latvāņiem, bet tie joprojām izplatās. Ko tas nozīmē? 26
1 diena
LA
LA.LV
Ziņas
VIDEO. Temperatūra mainīsies! Briča pirmās prognozes par laiku augustā 13
8 stundas
LA
Latvijas Avīze
Ziņas
Japānas varasiestādes neielaida valstī iepriekšējās sodāmības dēļ? Sporta žurnālistam no Latvijas olimpiskās spēles beidzas pāragri 67
12 stundas
LE
LETA
Ziņas
FOTO. VIDEO. Jelgavas novadā aizdegušies rugāji un labības lauks 16 hektāru platībā 13
9 stundas
LE
LETA
Ziņas
Svelme neatkāpsies. Cik ilgi Latviju atkal pārņems karstums? 18
1 diena
LE
LETA
Ziņas
Bezzubova slepkavība: policija atklāj, kā iedzīvotāji palīdzējuši lietas izmeklēšanā 11
7 stundas
Lasīt citas ziņas
Inita Šteinberga
Praktiski
Vietās, kur lijis mazāk, koki dārzā un mežā jau cīnās par izdzīvošanu! Kā palīdzēt lielajiem kokiem? 1
2 dienas
IP
Ilze Pētersone
Praktiski
Griķu receptes: sacepums un pat vafeles! 3
4 dienas
Inita Šteinberga
Praktiski
Kāds nogriež kātus gandrīz plikus, citam tie vēl kupli. Raut vai neraut tomātu lapas? 5
4 dienas
AK
Aiva Kalve
Praktiski
No sātīgas laša zupas līdz kraukšķīgiem cepumiņiem! Kādiem ēdieniem pievienot mums svešo fenheli? 7
5 dienas
ML
Māra Lapsa
Praktiski
Svaigs, auksts un tieši laikā! Apelsīnu, melleņu un citu atspirdzinošu limonāžu receptes 2
5 dienas
MB
Madara Briede
Ziņas
Latvijā 11 000 hektārus klāj latvāņi. Kāpēc tos neizdodas apkarot? 34
6 dienas
LE
LETA
Ziņas
“Krāpnieki ir ieguvuši pieeju jūsu internetbankai!” Publicēta īsta saruna ar noziedznieku 31
4 stundas
LE
LETA
Ziņas
Harijs Vītoliņš kļūst par Latvijas vīriešu hokeja izlases galveno treneri 6
2 stundas
LE
LETA
Ziņas
Covid-19 izplatība: paziņo, kur atklāts lielāks sasirgušo skaits 4
2 stundas
LE
LETA
Ziņas
FOTO. VIDEO. Jelgavas novadā aizdegušies rugāji un labības lauks 16 hektāru platībā 13
9 stundas
LA
Latvijas Avīze
Ziņas
Japānas varasiestādes neielaida valstī iepriekšējās sodāmības dēļ? Sporta žurnālistam no Latvijas olimpiskās spēles beidzas pāragri 67
12 stundas
AK
Andis Kudors
Ziņas
Kremļa ietekmes operācija ASV: izgaismoti Krievijas dienestu darbību ASV prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā 2016.gadā 5
1 stunda
LA
LA.LV
Ziņas
VIDEO. Temperatūra mainīsies! Briča pirmās prognozes par laiku augustā 13
8 stundas
LE
LETA
Ziņas
SPKC: Latvijā lēnām turpina pieaugt Covid-19 izplatība 20
2 stundas
KS
Kārlis Streips
Ziņas
Kārlis Streips: 1932. gadā Dāliņš pirmoreiz uzstādīja pasaules rekordu un ar tādu statusu ieradās Kalifornijā. Olimpiskos sasniegumus atceroties.. 7
7 stundas
Inita Šteinberga
Ziņas
no cauruļu atgriezumiem uzmeistarot upeņu lasāmo ietaisi? 3
6 stundas
LA
LA.LV
Ziņas
“Kovids ir viltīga slimība” – ārste atklāj, kā izslimots vīruss turpina apdraudēt cilvēka veselību 158
1 diena
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
Deputāts Aldis Gobzems par prezidentu Egilu Levitu: “Viņš ir apkaunojums valstij…” 342
1 diena
LE
LETA
Ziņas
Svelme neatkāpsies. Cik ilgi Latviju atkal pārņems karstums? 18
1 diena
LE
LETA
Ziņas
Nākamnedēļ Rīgā notiks Baltijas praids; gājiena vietā pa pilsētu brauks autobuss 158
1 diena
RV
Rihards Vītols
Stāsti
Covid-19 vakcīnu izmēģinājumi uz cilvēkiem. Pieredzes stāsts: “Kādēļ gan es nevarētu palīdzēt glābt citus cilvēkus?” 39
1 diena
LA
LA.LV
Ziņas
Izdevēja, žurnāliste Inga Gorbunova: “Lukašenko ir cilvēks ar diagnozi. Viņš neapstāsies!” 150
1 diena
ER
Elvita Ruka
Stāsti
“Esam te dzimuši, auguši, gājuši skolā – gribējās pateikt par to vietai paldies”: Ālaves muižas neticamais stāsts – no drazās iestiguša grausta par… 10
1 diena
LE
LETA
Uncategorized
Latvijas komanda 3×3 basketbola turnīrā cīnīsies par labāku vietu “play-off” turnīrā
19:53
LE
LETA
Veselam
Spēkā stājas izmaiņas mediķu piemaksās par darbu Covid-19 apstākļos
19:25
AK
Andis Kudors
Ziņas
Kremļa ietekmes operācija ASV: izgaismoti Krievijas dienestu darbību ASV prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā 2016.gadā 5
19:03