Foto – AIja Geida

Rabarberu mafini 0

Sastāvdaļas
• 400 g rabarberu
• 250 g kviešu miltu
• 100 g brūnā cukura
• 120 g skābā krējuma
• 2 olas
• 1 tējkarote malta kanēļa
• 2 tējkarotes cepamā pulvera
• Pustējkarote sodas
• Pustējkarote sāls
• 6 ēdamkarotes olīveļļas
• Tējkarote vaniļas ekstrakta

Pagatavošana.

Kokteilis
TESTS. Decembra laimes cepumiņi: izvēlies vienu un saņem mazu pareģojumu pirmajam ziemas mēnesim
Kokteilis
Ko jums nesīs 2026. gads: prognoze pēc konkrētā dzimšanas datuma
Krimināls
Slaktiņš Kauņā. Nogalinātas divas jaunietes, trešo – nepaguva; pilsētnieki kopējiem spēkiem “medī” maniaku 26
Lasīt citas ziņas

Bļodā sajauc kviešu miltus, cukuru, sāli, cepamo pulveri, sodu un maltu kanēli. Putojamajā traukā olas saputo kopā ar krējumu, eļļu un vaniļas ekstraktu. Pievieno sauso sastāvdaļu maisījumu un rūpīgi samaisa. Pieliek smalkos gabaliņos sagrieztus rabarberus. Iepilda mafinu trauciņos 2/3 no to tilpuma un uzkaisa pustējkaroti cukura un kanēļa maisījuma (5 ēdamkarotes cukura, 1 tējkarote kanēļa). Cep +190 °C, kamēr mafini kļūst zeltaini brūni (vidēji 20–25 minūtes).

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.