Foto-Aija Geida

Rabarberu pīrādziņi 0

Kā gatavot?

Abu veidu miltus sajauc ar klijām un sezama sēklām. Samaisa un pievieno sāli. Aukstu sviestu sagriež gabaliņos un ieberž miltos. Pamazām lej ūdeni un mīca, līdz sanāk vidēji stingra mīkla (bet ne pufīga!), ko noliek uz stundu atpūsties.

Reklāma
Reklāma
Šī prece pazudīs no “Rimi” plauktiem! Tirdzniecības tīkls ievieš jaunu biznesa stratēģiju – kas vēl tiks izņemts no sortimenta?
Mājas
7 priekšmeti, ko saskaņā ar fen šui nevajadzētu turēt guļamistabā – tie var ietekmēt emocionālo labsajūtu
Pekina plāno pārņemt Putina impēriju? Eksperts atklāj, kāpēc diktators šoreiz ir patiesi nobijies
Lasīt citas ziņas

Pildījumam nomizo rabarberus, sagriež gabaliņos. Uz pannas izkausē sviestu, pievieno rabarberus un uz lēnas uguns sutina, kamēr tie mīksti, bet vēl neizšķīst, tad pievieno cukuru, vaniļas cukuru, maltu muskatriekstu un kanēli. Kad cukurs izkusis, noslēdz uguni un atdzesē masu.

Ņem mīklas bumbiņu valrieksta lielumā, izrullē apaļu, ieliek pildījumu, malas samitrina ar ūdeni, lai labāk salīp, un ar pīnīti aiztaisa. Var izmantot speciālās pīrāgu formiņas. Cep cepeškrāsnī +200 grādu temperatūrā 20 – 30 minūtes. Garša patīkami saldskāba. Pasniedz ar putukrējumu un svaigām zemenēm.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.