Foto – Aija Geida

Radoši pagatavota tomātu mērce ar kokosriekstu 0

Sastāvdaļas
• 4 tomāti
• Sīpols
• 1,5 ēdamkarotes augu eļļas
• ½ kokosrieksta
• Zaļā čili pākstiņa
• ½ tējkarotes maltu melno sinepju sēklu
• Ķiploka daiviņa
• Tējkarote cukura
• ½ tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Keitas Midltones izskats raisa bažas par viņas veselību: anonīmi avoti atklāj, cik viņa sver
“Viņš tā kā marsietis staigāja…” Aculiecinieks pārliecināts par Smiltenes novadā notikušās autobusa avārijas cēloni
Nirēji no ūdenstilpnes Latvijā izcēluši zemūdeni: tā atradās četru metru dziļumā
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Tomātus sagriež gabaliņos, sīpolu nomizo un sakapā, kokosrieksta mīkstumu sarīvē, ķiploku smalki sakapā. Pannā uzkarsē eļļu, pievieno tomātus, sīpolu, zaļo čili (ja nepatīk čili dedzinošais asumiņš, tā vietā var likt maltus melnos piparus) un apcep. Pieliek kokosriekstu, ķiploku, cukuru, sāli, melnās sinepju sēklas (ja nav pieejamas, var aizstāt ar krievu sinepēm). Mazliet pasutina un izslēdz uguni.

Garšo ar rīsiem. Ar šo mērci var ēst dārzeņu kotletes, pakoras, fritētus dārzeņus – ēdiens iegūst patīkamas garšas nianses.

UZZIŅA

CITI ŠOBRĪD LASA

Jo ilgāk tomātus karsē, jo skābāka kļūst mērce, tāpēc jācenšas ēdienu pēc iespējas īsāku laiku termiski apstrādāt.

Lai tomātu mērce nebūtu skāba, tai jāpieber mazliet cukura.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.