Receptes / Mērcītes
            Foto: SHUTTERSTOCK
    Baltā mērce 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- gaļas buljons
 - ūdens
 - kviešu milti
 - sviests
 - sīpoli
 - pētersīļi
 - skābais krējums
 - lauru lapas
 - sāls, pipari
 
Pagatavošana
- Sīki sasmalcinātus sīpolus un pētersīļus apcep sviestā, pieliek miltus un izkarsē gaiši dzeltenus.
 - Pievieno gaļas buljonu, ūdeni un vāra aptuveni 25 minūtes. Pieliek sāli, piparus, lauru lapas un skābo krējumu. Mērcei var pievienot arī sīki sagrieztus skābētus gurķus, sasmalcinātus lociņus, dilles, sinepes, mārrutkus.