Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Baltā mērce 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • gaļas buljons
  • ūdens
  • kviešu milti
  • sviests
  • sīpoli
  • pētersīļi
  • skābais krējums
  • lauru lapas
  • sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Sīki sasmalcinātus sīpolus un pētersīļus apcep sviestā, pieliek miltus un izkarsē gaiši dzeltenus.
  2. Pievieno gaļas buljonu, ūdeni un vāra aptuveni 25 minūtes. Pieliek sāli, piparus, lauru lapas un skābo krējumu. Mērcei var pievienot arī sīki sagrieztus skābētus gurķus, sasmalcinātus lociņus, dilles, sinepes, mārrutkus.
SAISTĪTĀS RECEPTES