Receptes

Foto: Aija Geida

Pikanta mērcīte ar ķiplokiem un Indijas riekstiem 0

Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • ziloņķiploks – 4 daiviņas
  • Indijas rieksti – 60 g
  • ūdens – 80 ml
  • olīveļļa – 2 ēdamkarotes
  • citrona sula – 2 ēdam­karotes
  • ķiploks – ½ daiviņa
  • salvijas lapiņas – dažas
  • rozmarīns – viens zariņš

Pagatavošana

  1. Riekstus pusstundu izmērcē ūdenī. Ziloņķiploku notīra, sagriež šķēlītēs un apcep. Parasto ķiploku notīra un smalki sakapā.
  2. Visas sastāvdaļas liek blenderī un samaisa līdz viendabīgai masai. Atkarībā no tā, kā izmērcēti Indijas rieksti, var būt nepieciešams pievienot nedaudz ūdens. Mērce sader ar grilētiem dārzeņiem.
SAISTĪTĀS RECEPTES