Receptes

Foto: Pexels

Pikantā sojas mērce 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • sojas mērce – 125 ml
  • baltvīna etiķis – 4 ēdamkarotes
  • zemesriekstu eļļa – 4 ēdamkarotes
  • sezama eļļa – 2 ēdamkarotes
  • asā paprika – 2 pākstis
  • ingvera sakne – 2 cm
  • ķiploks – 2 daiviņas
  • cukurs – 2 tējkarotes
  • malti melnie pipari
  • sāls

Pagatavošana

  1. Ingvera sakni nomizo un sīki sasmalcina. Aso papriku gareniski pārgriež uz pusēm, iztīra sēklas un serdi. Ar asu nazi sagriež plānās strēmelēs, pēc tam strēmeles šķērsām sagriež sīkos kubiciņos. Ķiploka daiviņas notīra un sasmalcina.
  2. Traukā sakuļ etiķi ar cukuru un maltajiem pipariem. Pievieno sasmalcināto papriku, ingveru, ķiploku un pielej sojas mērci.
  3. Putojot maisījumu, to pakāpeniski papildina ar zemesriekstu un sezama eļļu. Kuļ tik ilgi, kamēr mērce viegli sabiezē. Pēc garšas pieber sāli.
SAISTĪTĀS RECEPTES