Receptes

Foto: barmalini/Shutterstock

Eksotiska čili mērce 0

Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • liels mango – 1 gab.
  • čili pāksts – 1 gab.
  • neitrālas garšas augu eļļa – 50 ml
  • apelsīnu sula – 50 ml

Pagatavošana

  1. Lielu, gatavu mango nomizo un izņem kauliņu. Mīkstumu sagriež gabaliņos un ieliek blendera traukā.
  2. Pievieno nelielu čili pāksti, kam izņemtas sēkliņas, pielej eļļu un apelsīna sulu. Pieber pustējkaroti sāls un pāris ēdamkarošu cukura. Sablendē. Ja mērce sanāk pārāk bieza, var pievienot vēl nedaudz apelsīnu sulas vai ūdens.

Ja ir vēlme, asumiņam var pievienot smalki sakapātu ķiploka daiviņu vai ēdamkaroti sīki sagriezta ingvera (šai mērcei labāk der sagriezts mazos kubiņos, nevis rīvēts ingvers).

Saldo čili mērci iesaka izlietot 2–3 dienās. Garšas un aromāta ziņā neviena veikala čili mērce nevar līdzināties pašu gatavotai.

SAISTĪTĀS RECEPTES