Receptes

Foto: Drong/SHUTTERSTOCK

Cepeša salāti 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 300–400 g cūkas kakla karbonādes
  • 4 marinēti gurķīši
  • 2 vidēji lieli kartupeļi
  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 vārīta ola

Salātu mērcei:

  • Krējums, majonēze
  • Graudu sinepes
  • Pētersīļi, loki
  • Kaperi
  • Sāls, pipari

Marinādei:

  • Dižonas sinepes ar graudiem
  • Terijaki mērce
  • Svaigs čili
  • Medus
  • Timiāns
  • Sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Gaļu iemarinē un kādas 8 stundas (vai nakti) notur ledusskapī. Tad cep cepeškrāsnī 140 °C aptuveni divas stundas.
  2. Atdzesē un sagriež kubiņos vai stienīšos.
  3. Marinētos gurķīšus un sīpolu sagriež salmiņos.
  4. Kartupeļus izvāra ar visu mizu, atdzesē un sagriež salmiņos. Olu sakapā.
  5. Visas salātu sastāvdaļas liek traukā, pievieno krējuma un majonēzes mērci un samaisa.
SAISTĪTĀS RECEPTES