Receptes / Salāti

Foto: SHUTTERSTOCK

Salāti ar vistu un zemenēm 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 200 g žāvētas vistas krūtiņas
  • 6–7 lielas zemenes
  • sauja rukolas
  • 2–3 ēdamkarotes saulespuķu sēkliņu
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 1 ēdamkarote augu eļļas
  • pustējkarote cukura
  • pustējkarote sāls

Pagatavošana

  1. Žāvēto vistu un zemenes sagriež gabaliņos. Rukolu nomazgā un nožāvē. Saulespuķu sēkliņas apgrauzdē uz sausas pannas.
  2. Uz šķīvja kārto rukolu, zemenes un vistas gabaliņus.
  3. Atsevišķā traukā samaisa augu eļļu ar citrona sulu, sāli un cukuru. Mērci pārlej salātiem.

Salātus var papildināt ar zemeņu mērci, ko pagatavo no zemenēm, eļļas, sāls un cukura.

SAISTĪTĀS RECEPTES