Receptes

Foto: Shutterstock

Laša salāti ar avokado, zemenēm un salātlapām 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 200 g laša filejas
  • 100 g zemeņu
  • 1 avokado
  • Dažas salātlapas
  • Puscitrons
  • Malti baltie pipari
  • Sāls
  • Sezama sēkliņas
  • Mērcei: 1 ēdamkarote skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote majonēzes
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • ¼ glāzes saldā krējuma
  • Maža gals sinepju

    Pagatavošana

    1. Laša fileju novāra vieglā sālsūdenī. Pievieno šķēlītēs sagrieztu citronu, piparus un vāra vēl 1–2 minūtes. Pēc tam fileju atdzesē un sagriež nelielos gabaliņos. Avokado sagriež ļoti plānās strēmelītēs, zemenes 4 daļās, salātlapas saplucina.
    2. Mērcei saputo saldo krējumu un, turpinot putot, pievieno skābo krējumu, majonēzi, sinepes, citrona sulu, sāli un piparus.
    3. Visas sastāvdaļas samaisa un pievieno mērci. Rotā ar citrona šķēlītēm, pārkaisa ar sezama sēkliņām.
      SAISTĪTĀS RECEPTES