Receptes / Mērcītes

Foto: SHUTTERSTOCK

Etiķa un eļļas mērce 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 180 ml (12 ēdamkarošu) eļļas
  • 60 ml (4 ēdamkarotes) etiķa
  • 10 ml (2 tējkarotes) sinepju
  • zaļumi pēc izvēles
  • sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Nelielā traukā sakuļ etiķi ar sāli un pipariem. Ja gribas, lai mērce būtu pikantāka, pievieno sinepes (bez tām arī var iztikt).
  2. Turpinot kulšanu, mērcei pievieno eļļu, lejot tievu, bet nepārtrauktu strūkliņu. Puto, līdz mērce sāk biezēt. Ja nepieciešams, beigās pieber vēl sāli un piparus.

Mērces garšu var bagātināt ar rozmarīnu, maurlokiem, pērtersīļiem, piparmētru. Kā interesanta piedeva noder arī ķiploki, šalotes sīpoli, čili, mārrutki, medus.

SAISTĪTĀS RECEPTES