Receptes / Mērcītes

Foto: SHUTTERSTOCK

Olu mērce 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • gaļas buljons
  • kviešu milti
  • sviests
  • olas dzeltenums
  • skābais krējums
  • etiķis vai citronu sula
  • cukurs
  • sāls

Pagatavošana

  1. Kviešu miltus izkarsē sviestā, līdz tie kļūst dzeltenīgi. Pielej šķidrumu, samaisa un vāra 10–15 minūtes.
  2. Pieliek ar skābo krējumu sakultu olas dzeltenumu un maisot karsē aptuveni 5 minūtes.
  3. Visbeidzot pievieno etiķi vai citronu sulu, cukuru un sāli pēc garšas. Pasniedz pie vārītiem mājputniem, zivīm vai dārzeņiem.
SAISTĪTĀS RECEPTES