Receptes

Foto: Zefirchik06/Shutterstock

Baklažānu mērce 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • baklažāns – 1 gab.
  • cukīni – 1 gab.
  • tomāti – 3 gab.
  • tomātu mērce – 3 glāzes
  • raudene
  • baziliks
  • ķiploks
  • cukurs
  • sāls
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Baklažānu sagriež kubiņos, uzbārsta sāli un atstāj uz 10–15 minūtēm, lai atsulojas. Tas jādara, lai baklažāns nebūtu sūrs un cepot neuzsūktu daudz eļļas. Arī cukīni un tomātus sagriež kubiņos.
  2. Pannā karstā eļļā liek baklažānus un cep, līdz kļūst caurspīdīgi un ir pusmīksti. Tad pievieno cukīni un cep aptuveni 3 minūtes.
  3. Pieliek tomātu mērci, ķiploku, garšvielas un karsē kādas 5 minūtes, kamēr ēdiens iegūst mērces konsistenci.

Baklažānu mērci pasniedz ar vārītiem makaroniem, rīsiem vai kartupeļiem. Pārkaisa zaļumus, var uzrīvēt sieru. Garšas bagātināšanai var pievienot nedaudz sarkanvīna vai tējkaroti balzametiķa. Mērcei var piegriezt arī sēnes.

SAISTĪTĀS RECEPTES