Receptes

Foto: Shutterstock

Svaigie salāti ar ķiploku mērci un fetas sieru 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 1 garais gurķis
  • 2 lieli tomāti
  • 2 sarkanie sīpoli
  • Salāti mix (vai romiešu salāti)
  • 150 g fetas siera
  • 12 melno olīvu bez kauliņiem
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 6 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes pilngraudu auzu pārslu
  • 3 ēdamkarotes citrona sulas
  • 2 ēdamkarotes dārzeņu buljona (var izmantot kubiņus)
  • Sāls, svaigi malti melnie pipari
  • Saišķis raudenes

    Pagatavošana

    1. Gurķi un tomātus nomazgā, nosusina, tomātiem izgriež kātiņa pamatni. Gurķi un tomātus sagriež šķēlītēs. Sīpolus griež plānos gredzenos, salātus saplucina. Fetas sieru ar dakšiņu sadala. Uz šķīvja liek visas sastāvdaļas, uzber olīvas.
    2. Ēdamkaroti eļļas uzkarsē un tajā apgrauzdē auzu pārslas.
    3. Ķiplokus ar ķiplokspiedi piespiež pie atlikušās eļļas un kopā ar citrona sulu un nedaudz buljona samaisa krēmveida masā. Dresingam pieber sāli un piparus. Apslaka salātus.
    4. Visu pārkaisa ar grauzdētām auzu pārslām un saplucinātām raudenes lapām.
    5. Salātu garša mainās atkarībā no mērces sastāvdaļām. Vasaras salātus var gatavot no visiem lapu salātiem. Pievieno, piemēram, redīsus, papriku, rukolu.
      SAISTĪTĀS RECEPTES