Receptes

Foto: Shutterstock

Garšīgs nosaukums un paši: krāsainie veselības salāti 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Selerija ir aromātiska. Mana vecmāmiņa to audzēja tikai lapu dēļ, un tās kā garšaugs tika pievienotas buljonam vai kā dekorācija uzliktas cepetim vai salātiem. Vēlāk es atklāju, ka visgaršīgākie ir seleriju kāti, – var grauzt tāpat, iemērkt kādā mērcītē vai smalki sagriezt un pievienot mājas sieram vai biezpienam. Sakne? Rīvēt salātos vai cept karbonādes. Taču jāņem vērā, ka svaiga selerijas sakne, lai arī reti, tomēr jutīgiem cilvēkiem var izraisīt alerģiskas reakcijas.

Sastāvdaļas

  • 1 selerijas sakne
  • 2 krāsainas paprikas
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • Saišķis pētersīļu zaļumu
  • Etiķis
  • Sojas mērce
  • Sāls, cukurs pēc garšas

Pagatavošana

  1. Nomizotu un notīrītu selerijas sakni sagriež salmiņos un apslaka ar etiķi.
  2. Paprikai izņem sēklotni un smalki sagriež, pievieno selerijai.
  3. Sojas mērcei pievieno cukuru, mazliet sāls un pārlej dārzeņiem. Samaisa.
  4. Salātiem pārkaisa smalki sagrieztas pētersīļa lapiņas.
SAISTĪTĀS RECEPTES