Receptes / Salāti


Salāti ar jaunajiem kartupeļiem.
Salāti ar jaunajiem kartupeļiem.
Foto: Shutterstock

Salāti ar tomātiem, sīpoliem un kartupeļiem 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 1 kg mazu jauno kartupelīšu
  • 200 g tomātu
  • 2 sīpoli
  • 150 ml bezpie­devu jogurta
  • 2 olu dzeltenumi
  • 250 ml eļļas
  • 2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
  • 1 tējkarote ķimeņu
  • 1 tējkarote sinepju
  • 1 tējkarote cukura
  • 1 lauru lapa
  • malti melnie pipari, sāls

Pagatavošana

  1. Kartupelīšus ar visu mizu novāra sālsūdenī, kam pievienotas ķimenes un lauru lapa. Notīra.
  2. Mikserī samaisa olu dzeltenumus, sinepes un šķipsniņu sāls. Maisot lēni pievieno eļļu. Pievieno etiķi, cukuru un piparus.
  3. Kartupeļus sagriež šķēlītēs. Mērcē iemaisa jogurtu, to pārlej kartupeļiem un uz trim stundām ieliek ledusskapī, lai ievelkas.
  4. Tad uz kartupeļiem liek sagrieztus tomātus, uzber sīpolu ripiņas. Iecilā.
  5. Salātus dekorē ar zaļumiem: sagrieztām dillēm, maurlociņiem.
SAISTĪTĀS RECEPTES