Foto: Fotolia

Rīkojam ķiploku ballīti. Ēdienu receptes ar smaržīgo virtuves karali 0

Ziemā un gripas laikā godā tiek celts ķiploks. Kaut gan arī ikdienā bez tā nevar iztikt. Protams, ir ģimenes, kas to necieš smaržas dēļ, bet ir tādi, kas vienojas – rīkojam ķiploku ballīti! – un sacep lielu šķīvi ar ķiplokmaizēm. Ķiploks ir ne tikai karalis virtuvē, tas izsenis zināms kā cilvēka sargs – sargājot gan veselību, gan garu, gan māju.

Reklāma
Reklāma

UZZIŅA

Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 85
Viedoklis
Linda Tunte: “Es dzeru, lamājos, gāžu politiķus un eju prom no darba” 85
Lasīt citas ziņas

• Ķiploks ir universāls, to var pievie­not gaļai, zivīm un dārzeņiem, ziemas ēdienkartē tas ir akcents dažādiem sautējumiem, graud­augiem, dažādiem veselības kokteiļiem.

• Svaigs ķiploks ir kraukšķīgs un ļoti pikants, ar nelielu devu rūgtumiņa. Pusizcepts tas saglabā vēl arvien savu pikantumu, taču vairs ne tik izteiktā formā, bet, ilgi cepts, karamelizējas, un tajā jūtams neliels riekstainums.

CITI ŠOBRĪD LASA

• Maigākai garšai gatavošanai izmanto ķiploku veselās daiviņās vai lielās šķēlēs. Vidēji stiprai garšai daivas sakapā vidēji lielas. Izteiktai, spēcīgai garšai to vislabāk sablendēt vai izspiest caur ķiploku spiedi, lai izdalītos eļļa un aromāts.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.