3

Pensionāri: iegūs lielo pensiju saņēmēji

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Lasīt citas ziņas

Andris Siliņš, Latvijas Pensionāru federācijas priekšsēdētājs: “No minimālās algas palielinājuma, nodokļa atvieglojumiem par apgādājamiem un citiem plānotajiem pasākumiem vislielākie ieguvēji protams, būs strādājošie. Uz neapliekamā minimuma paaugstināšanas rēķina iegūs arī pensionāri, kuru pensijas ir lielākas par 235 eiro mēnesī. Bet tiem pensionāriem, kuru pensijas ir mazākas par 235 eiro mēnesī, kādu valstī ir vairākums, nekāda ieguvuma nebūs. Iznākumā FM sagatavotais nodokļu reformas plāns nemazinās ienākumu nevienlīdzību. Nevienlīdzības plaisa kļūs vēl lielāka.”

Eksperts: ģimenes ar bērniem neiegūs

“Swedbank” Finanšu institūta vadītājs Reinis Jansons: “Finanšu ministrijas piedāvātais nodokļu reformas plāns gan paredz uzlabojumus visās pozīcijās, kas skar iedzīvotāju “uz rokas” saņemto algu. Taču izmaiņas iedzīvotājus ietekmēs atšķirīgi. Mazāk tos izjutīs iedzīvotāji, kuriem ir samērā mazi ienākumi un kuriem ir divi un vairāk apgādājamo. Piemēram, strādājošais ar diviem bērniem, kurš mēnesī saņem ap 450 eiro, jau šobrīd IIN nemaksā, jo pašlaik noteiktie atvieglojumi ir lielāki nekā ar IIN apliekamā summa. Tas nozīmē, ka šo iedzīvotāju maciņos naudas nebūs vairāk.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ieguvums būs limita noteikšana 600 eiro par medicīnas, izglītības un ziedojumu maksājumiem lielai daļai to iedzīvotāju, kuriem šie tēriņi ir lielāki par pašlaik noteikto limitu 215 eiro apmērā. Plānotās izmaiņas būtiski skars uzkrājumu veidotājus, kuru iemaksas pensiju 3. līmenī un uzkrājošajā dzīvības apdrošināšanā gadā pārsniedz 2000 eiro. Ieguldītās summas virs šī limita nebūs attiecināmas uz attaisnotajiem izdevumiem. Šāds signāls samērā vāji krājošai sabiedrībai var iedragāt jau tā zemo motivāciju.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.