Māris Lapiņš ir jurists un uzņēmējs, bet viņa vaļasprieks ir kulinārija. Maltītes ģimenei parasti gatavojot viņš.
Māris Lapiņš ir jurists un uzņēmējs, bet viņa vaļasprieks ir kulinārija. Maltītes ģimenei parasti gatavojot viņš.
Foto – Anda Krauze

Eksperimentē ar piedevām 3

Mārrutku cienītāji esot diezgan konservatīvi – lielākoties prasa tīru mantu, bez kādām piedevām. Taču tas neapslāpē Māra eksperimentētāja garu. Visu mūžu ēdot tikai kaut ko vienu, apzogam sevi, jo ir taču tik daudz brīnišķīgu garšas kombināciju!

Reklāma
Reklāma
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā
Lasīt citas ziņas

– Vispirms pagatavoju nelielu daudzumu mārrutku ar izvēlēto piedevu, lai ģimenes lokā testētu un saprastu, vai garšas labi sader, cik daudz citu dārzeņu vai garšaugu vajadzētu pievienot.

Viņš, piemēram, sapratis, ka klāt liekamajiem tomātiem jābūt gataviem un sulīgiem. Vislabāk der vietējie, jo importētajiem pietrūkst tomātiem raksturīgās garšas un aromāta. Bietes, burkānus un garšaugus pērk no zemniekiem, kuri saimnieko netālu no Jaunmārupes. Dzērvenes un pīlādžogas savāc paši, bet citrusaugļus, riekstu maisījumu (valrieksti, mandeles, Indijas rieksti) un čili paveidu halapenjo lūko veikalos.

CITI ŠOBRĪD LASA

Patlaban visvairāk pieprasot mārrutkus ar dzērvenēm, ar bietēm un ar tomātiem un ķiplokiem. Savukārt ar halapenjo bagātinātie patīkot tiem, kuri iecienījuši vircotus ēdienus. Pagaršojot šo kombināciju, vispirms sajutām mārrutkus, bet vēlāk halapenjo iekoda kaklā un pat asaras saskrēja acīs. Šķita, ka visi baciļi nu ir pagalam.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.