Ekrānuzņēmums no video

Sākam realizēt griķu krājumus! Vienkārši pagatavojamās griķu-pupiņbumbiņas 0

Nu ir laiks gatavot, ir izsalkuši vēderiņi un daudz griķu. Nav divu domu – jātaisa gardās un sātīgās griķu-pupiņu bumbiņas, ko nezinātājs pat varētu noturēt par gaļas bumbiņām. Garšo labi kopā ar makaroniem, mērcē vai kā uzkoda. Ķeramies klāt!

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

1,5 krūzes griķi (vārīti)

bundža pupiņas

1 sīpols (pēc izvēles)

2 ķiploka daiviņas (pēc izvēles)

Mājas
Kādas ir tavas kulinārijas prasmes – vai māki pagatavot šos 10 ēdienus, kuri jāprot katram latvietim?
Lietotas automašīnas, kuras nevajadzētu iegādāties: eksperts norāda uz trim neuzticamiem modeļiem 43
Tavā dzīvē nepārprotami gaidāmas patīkamas pārmaiņas! Horoskopi no 22. līdz 27. jūlijam
Lasīt citas ziņas

garšvielas – sāls, pipari, ķiploku pulveris, paprika, kumins

Pagatavošana

Sāc ar griķu sagatavošanu novārot tos viegli sālītā ūdenī. (Tas ir apmēram 1/2 pus krūze griķi 1,5 krūzēs ūdens.)

CITI ŠOBRĪD LASA

Kad griķi novārījušies, ļauj tiem atdzist un liec blenderī kopā ar pupiņām un garšvielām.

Papildus garšai var pievienot gabaliņos sagrieztu sīpolu un ķiploku un blenderēt visu kopā.

Kad masa kļuvusi vairāk vai mazāk vienmērīga, veido “gaļas” bumbiņas.

Cep uz pannas vai krāsnī apmēram 15 minūtes 180°C. Var pievienot makaroniem, mērcēm vai ēst kā uzkodu. Mmm…gardums!

Avots: Vegāns Virtuvē

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.