Foto – Aija Geida

Saldā desa ar cepumiem un marmelādi 0

Miltus sajauc ar sāli un sodu. Aukstu sviestu ieberž miltos, pievieno cukuru un skābo krējumu. Mīklu pusstundu patur vēsumā, pēc tam izrullē, sagriež strēmelēs un cep +180 °C, kamēr zeltaini brūnas. Atdzesē un ar pirkstiem vai stampiņu salauž mazos gabaliņos. No tikko ceptas smilšu mīklas desa būs daudz aromātiskāka un gardāka.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
TV24
“Neviens nevarēja saprast, kas tas par ieroci!” Slaidiņš atklāj interesantu incidentu “Zapad 2025” laikā
Lasīt citas ziņas

Marmelādi sadala mazos kubiciņos, dzērvenes pārgriež uz pusēm vai četrās daļās. Visas sastāvdaļas samaisa kopā un ar rokām izmīca, lai kondensētais piens pilnībā sajauktos ar cepumiem. Veido desu un ietin to pārtikas plēvē vai cepamajā papīrā. Nakti patur ledusskapī, lai sastingt.

! Pirms ietīšanas saldo desu var apviļāt kokosa skaidiņās, sadrupinātos lazdu riekstos vai šokolādes skaidiņās.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.