Foto – Aija Geida

Saldā desa ar cepumiem un marmelādi 0

Miltus sajauc ar sāli un sodu. Aukstu sviestu ieberž miltos, pievieno cukuru un skābo krējumu. Mīklu pusstundu patur vēsumā, pēc tam izrullē, sagriež strēmelēs un cep +180 °C, kamēr zeltaini brūnas. Atdzesē un ar pirkstiem vai stampiņu salauž mazos gabaliņos. No tikko ceptas smilšu mīklas desa būs daudz aromātiskāka un gardāka.

Reklāma
Reklāma
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 1
TV24
“Jāklausās, ka esam šmaukušies.” Par netaisnību un piemaksām tiem pensionāriem, kuri strādājuši padomju laikā
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim 7
Lasīt citas ziņas

Marmelādi sadala mazos kubiciņos, dzērvenes pārgriež uz pusēm vai četrās daļās. Visas sastāvdaļas samaisa kopā un ar rokām izmīca, lai kondensētais piens pilnībā sajauktos ar cepumiem. Veido desu un ietin to pārtikas plēvē vai cepamajā papīrā. Nakti patur ledusskapī, lai sastingt.

! Pirms ietīšanas saldo desu var apviļāt kokosa skaidiņās, sadrupinātos lazdu riekstos vai šokolādes skaidiņās.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.