Foto – Aija Geida

Saldā desa ar cepumiem un marmelādi 0

Miltus sajauc ar sāli un sodu. Aukstu sviestu ieberž miltos, pievieno cukuru un skābo krējumu. Mīklu pusstundu patur vēsumā, pēc tam izrullē, sagriež strēmelēs un cep +180 °C, kamēr zeltaini brūnas. Atdzesē un ar pirkstiem vai stampiņu salauž mazos gabaliņos. No tikko ceptas smilšu mīklas desa būs daudz aromātiskāka un gardāka.

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Marmelādi sadala mazos kubiciņos, dzērvenes pārgriež uz pusēm vai četrās daļās. Visas sastāvdaļas samaisa kopā un ar rokām izmīca, lai kondensētais piens pilnībā sajauktos ar cepumiem. Veido desu un ietin to pārtikas plēvē vai cepamajā papīrā. Nakti patur ledusskapī, lai sastingt.

! Pirms ietīšanas saldo desu var apviļāt kokosa skaidiņās, sadrupinātos lazdu riekstos vai šokolādes skaidiņās.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.