Foto – Aija Geida

Saldā desa ar kukurūzas nūjiņām 0

Katlā ar biezu apakšu uz lēnas uguns izkausē sviestu, tam pievieno no papīriņiem iztītas konfektes un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz iegūta viendabīga masa. Sākumā sviests spītīgi atdalās no pakusušajām konfektēm, bet, cītīgi maisot un lēni sildot, 10 minūšu laikā abas masas sajaucas. Pēc tam pieber kukurūzas nūjiņas un samaisa, lai tās visas ir vienmērīgi pārklātas. Tad sākas grūtākais darbs – karsto masu izklāj uz cepamā papīra un, izmantojot virtuves cimdus un otru cepamā papīra loksni, sablīvē un izveido skaistu desu. Jāpiebilst, ka ar mazajām kukurūzas nūjiņām tas izdodas viegli, bet ar lielākajām Draugu kukurūzas nūjiņām krietni jānopūlas. Sagatavoto desertu patur ledusskapī divas stundas, lai sastingst, un pēc tam sagriež šķēlītēs.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

! Garšas dažādošanai var pievienot apgrauzdētus riekstus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.