Foto – Shutterstock

Sāļie burkānu kēksiņi bez miltiem. Bezgalīgi kārdinoša uzkodiņa! 0

Sastāvdaļas
• 3 vidēji burkāni
• ½ paprikas
• 100 g konservētu zirnīšu
• 5 ēdamkarotes konservētas kukurūzas
• 2 ēdamkarotes sviesta
• 6 olas
• 120 g siera
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ½– 1 tējkarote sāls

Kokteilis
Ko stingri aizliegts darīt kapsētā, lai tevi “nepaņemtu līdzi” – noteikumi, kas noteikti jāievēro
Mājas
5 lietas, kuras nedrīkst izsviest no mājokļa pat tad, kad tās nokalpojušas
VIP galdiņš paliek tukšs: Putina partneris demonstratīvi atsakās no viņa piedāvājuma, Kremlis spiests taisnoties
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana
Burkānus sarīvē uz rupjas rīves un apcep sviestā. Papriku smalki sagriež un samaisa ar apceptajiem burkāniem, kukurūzu un zaļajiem zirnīšiem. Masu pilda kēksu silikona veidnēs, lai tā aizņem aptuveni ⅔ tilpuma. Bļodā ar putojamo slotiņu sakuļ olas, pieber sāli un melnos piparus. Virs dārzeņiem liek 2–3 ēdamkarotes olu masas un virspusē bagātīgi uzbārsta sarīvētu sieru. Cep +190 °C temperatūrā 15–20 minūtes, līdz kēksi ir zeltaini brūni. Tad tos atdzesē un izņem no veidnēm. Pasniedz, pārkaisītus ar zaļumiem.

Aromātiskajos un sātīgajos kēksos nav ne grama miltu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.