Foto – Shutterstock

Sāļie burkānu kēksiņi bez miltiem. Bezgalīgi kārdinoša uzkodiņa! 0

Sastāvdaļas
• 3 vidēji burkāni
• ½ paprikas
• 100 g konservētu zirnīšu
• 5 ēdamkarotes konservētas kukurūzas
• 2 ēdamkarotes sviesta
• 6 olas
• 120 g siera
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ½– 1 tējkarote sāls

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 13
NATO admirālis atklāj, vai ir pazīmes, ka Krievija tuvākajā laikā plāno iebrukt kādā no NATO valstīm
Kokteilis
FOTO. Ieva Brante demonstrē lielisku veidu, kā parādīt krāpniekiem viņu īsto vietu
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana
Burkānus sarīvē uz rupjas rīves un apcep sviestā. Papriku smalki sagriež un samaisa ar apceptajiem burkāniem, kukurūzu un zaļajiem zirnīšiem. Masu pilda kēksu silikona veidnēs, lai tā aizņem aptuveni ⅔ tilpuma. Bļodā ar putojamo slotiņu sakuļ olas, pieber sāli un melnos piparus. Virs dārzeņiem liek 2–3 ēdamkarotes olu masas un virspusē bagātīgi uzbārsta sarīvētu sieru. Cep +190 °C temperatūrā 15–20 minūtes, līdz kēksi ir zeltaini brūni. Tad tos atdzesē un izņem no veidnēm. Pasniedz, pārkaisītus ar zaļumiem.

Aromātiskajos un sātīgajos kēksos nav ne grama miltu.