
Sāļš rabarberu pārsteigums uz maizītes! Recepte, kas pārsteidz daudzums pavārus 0
Kas tev nāk prātā, dzirdot “rabarberi”? Plātsmaize? Kompots? Ievārījums? Jā, mēs tos zinām. Bet rabarbers var vairāk. Tas var kļūt par sāļu humosu, kraukšķīgu karbonādi, kokosriekstu krēmzupu vai pat saldenu čatniju pie siera dēļa.
Skābenais koksnes kāts pārtop par garšas pārsteigumu, ja tikai ļauj viņam izspēlēties!
Te būs dažas vienkārša, bet pavisam nepieradināta rabarberu recepte, ko var pagatavot mājās.
Rabarberu humoss – sāļš pārsteigums uz maizītes. Jā, tu izlasīji pareizi — rabarberu humoss!
Skābens, atsvaidzinošs un negaidīti labs. Ideāls ar maizi, dārzeņiem vai kā uzkoda uz dārza galda.
Recepte:
1. Sautē nelielu rabarberu daudzumu ar šķipsniņu cukura, līdz tie mīksti.
2. Pievieno vārītus turku zirņus (vai sviesta pupiņas), citrona sulu, ķiploku, sāli, piparus.
3. Sablendē ar nedaudz olīveļļas.
4. Pasniedz ar svaigu maizi vai krekeriem.
Skābums, kas kļūst par krēmu. Rabarbers, kādu neesi baudījis!