Ilustratīvs foto.

Kad dzīve dod rabarberus, nemizo tos pirms gatavošanas! To nepieciešams darīt tikai vienā gadījumā 0

Lielākā daļa no mums jau izsenis zina – lai pagatavotu rabarbermaizi, ķīseli vai citu skābenu pavasara gardumu, rabarberi ir jāmizo, taču izrādās, ka tā vis nav! Ir tieši otrādi – rabarberus nevajag mizot.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Laiks mirdzēt! Astrologi sola veiksmes sprādzienu 3 zodiaka zīmju pārstāvjiem
Veselam
Vai zināji, ka šie ieradumi veicina mūsos skumjas un nomāktu garastāvokli?
Mājas
6 lietas, kuras nedrīkst turēt mājās: tās nesola neko labu
Lasīt citas ziņas

Plašāk skaidrojums par šo tēmu atrodams “Facebook” profilā “Aptieciņa no dabas”.

“Rabarbers – ar visu mizu? Jā, un vēl kā!

Kad dzīve dod rabarberus – mēs no tiem taisām sukādes, plātsmaizes, sīrupus un vēl simts brīnumus! Un jā, ar visu mizu! Kāpēc gan ne?

CITI ŠOBRĪD LASA

Tā sārtā, plānā kārtiņa, ko daudzi mēdz novilt kā vecu mētelīti, patiesībā ir pilna šķiedrvielām, antioksidantiem un dabīgām krāsvielām, kas piešķir ne tikai košu nokrāsu, bet arī spēku tavai veselībai. Mizā nav nekā slikta – ja rabarbers ir jauns, svaigs un draudzīgs (kā labākie pavasara cilvēki), tad miza ir kā sulīgs glazējums uz dzīves pīrāga!

Protams, ja kāts jau kļuvis sīksts kā veca anekdote, tad vari mizu noņemt – bet tikai tāpēc, lai tas būtu maigāks, nevis drošāks.

Tā nu te atbilde: jā, droši lieto rabarberu ar visu mizu! Ne tikai var – bet reizēm pat vajag. Miza ir daba, daba ir spēks. Un sukādes? Tās ir tieši ar mizu. Jo daba nemelo.

Rabarbers ir kā dzīve – labākais tajā ir tad, kad to baudi pa īstam, nevis noņem nost visu, kas padara to īpašu.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.