Foto – Shutterstock

Sarkanie tomāti sālsūdenī. Garšos gluži kā svaigi! 0

Sastāvdaļas – 600 g tomātu.

Pārliešanai – 0,5 l ūdens, 0,5 ēdamkarotes sāls, 0,3 ēdamkarotes cukura.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 499
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Lasīt citas ziņas

Izvēlas vienādas gatavības gludus, cietus, vienāda lieluma sarkanus tomātus.

Tos nomazgā, nosusina un ar koka irbulīti iedur kātiņa vietā līdz augļa vidum, lai konservējot tiem neplaisātu miza. Sagatavotos tomātus sakārto izkarsētā burkā un pārlej ar aukstu, dzidru sālsūdeni, ko gatavo šādi: uzvāra ūdeni, pieber sāli, cukuru, vēlreiz uzvāra.

CITI ŠOBRĪD LASA

Uzliek metāla vāciņu, pievalcē un pasterizē 80 oC temperatūrā: puslitra burkas – 8–10 minūtes, litra burkas – 15 minūtes, divlitru burkas – 20–25 minūtes.

Pēc tam burkas izceļ no katla, aizvalcē, apgāž ar vāciņu uz leju, atstāj pusstundu. Tad burku vēlams strauji atdzesēt aukstā ūdenī līdz 20 oC temperatūrai.

Nedrīkst tomātus pārkarsēt, tie var kļūt mīksti un var iesprēgāt miza. Tomāti tad zaudē skaisto svaigo tomātu izskatu. Šādi tomāti ir izskatīgi un garšīgi. Pirms lietošanas no tomātiem nolej sālsūdeni un lieto kā svaigus tomātus.

Sagatavots pēc tematiskās avīzes “Mājas labumi”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.