Foto: Shutterstock / Latvijas Mediji

Sātīgām pusdienām! Ceptu kartupeļu un ķiploku zupa – recepte 0

Autore: Lelde Jaudzema / Praktiskais Latvietis

Veselam
Kuri konservētie pārtikas produkti ir labi zarnu veselībai: speciālisti nosauc 6 labākos
RAKSTA REDAKTORS
Traģisks notikums bērnu slimnīcā Rīgā – iespējams, mediķu kļūdas dēļ miris bērns
Veselam
Ko nedrīkst lietot kopā ar kafiju: pētnieki izceļ piecus bīstamus pārtikas produktus
Lasīt citas ziņas

Ķiploki vīrusu laikā strādā kā lieliski dakteri. Taču ar savu specifisko asumiņu un smaržu tie piestāv ļoti daudziem ēdieniem, tajā skaitā zupām.

Sastāvdaļas

6 kartupeļi
1 sīpols
6 ķiploka daivas
720 ml vistas buljona
240 ml ūdens
240 ml piena
2 ēdamkarotes olīveļļas
pustējkarote maltu melno piparu
sāls

Pagatavošana

CITI ŠOBRĪD LASA

Kartupeļus nomizo, sagriež palielos gabalos, liek seklā cepampannā un apslaka ar 1 ēdamkaroti olīveļļas. Pārkaisa ar pipariem. Cep cepeškrāsnī 220 grādos 25 minūtes, līdz kartupeļi brūni.

Nelielu bļodiņu izcepto kartupeļu atliek malā. Katlā uzkarsē atlikušo eļļu un aptuveni 5 minūtes apcep sagrieztus sīpolus. Pievieno krāsnī ceptos kartupeļus un sasmalcinātus ķiplokus, pielej buljonu un ūdeni. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam liesmu samazina un vāra bez vāka 20 minūtes.

Pusi buljona maisījuma pārlej blenderī un blendē līdz gandrīz viendabīgai masai. Atkārto ar atlikušo maisījumu. Ielej atpakaļ katlā. Iemaisa pienu un pieber sāli pēc garšas.

Zupu lej šķīvī un pasniedz, pa virsu liekot krāsnī cepto kartupeļu gabaliņus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.