Foto: Shutterstock / Latvijas Mediji

Sātīga, aromātiska un garda: ribiņu zupa ar grūbām 0

Grūbas ir nolobīti, noapaļoti vai šķelti miežu graudi. Tās ir bagātas ar šķiedrvielām, aminoskābēm, B grupas vitamīniem. Grūbas satur selē­nu, fluoru un lizīnu, kas stiprina imūnsistēmu, tajās netrūkst arī kalci­ja, dzelzs un joda. No grūbām var vārīt biezputru, šie graudaugi lieliski papildina zupas un sautējumus – sabiezina ēdienu un piešķir patīkamu garšu.

Sastāvdaļas

“Nespēju izskaidrot, cik pazemota jūtos…” Stradiņa slimnīcas paciente milzīgo maksu par autostāvvietu uzskata par necilvēcīgu 116
Šausmas Ropažu novadā: “Airbnb” viesi izdemolē viesu māju un apdraud saimnieku dzīvību 3
Kokteilis
TESTS. Decembra laimes cepumiņi: izvēlies vienu un saņem mazu pareģojumu pirmajam ziemas mēnesim
Lasīt citas ziņas

1 kg liellopa ribiņu
300 g grūbu
5 sālīti gurķi
5 kartupeļi
1 burkāns
1 sīpols
sviests cepšanai
melno piparu graudi
lauru lapas
sāls
zaļumi

Pagatavošana

Ribiņas liek aukstā ūdenī un vāra uz straujas uguns, noputo, pieber sāli un piparu graudus un turpina vārīt uz lēnas uguns. Burkānus sarīvē uz rupjas sakņu rīves, sīpolu sagriež un apcep uz pannas sviestā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kartupeļus un sālītos gurķus sagriež kubiņos. Gurķus liek katliņā, aplej ar ūdeni tā, lai nosedz gurķus, un sautē 10 minūtes.Kad gaļa mīksta, izņem no buljona, atdzesē, atdala gaļu no kauliem un sagriež gabaliņos.

Buljonā liek iepriekš izmērcētas grūbas un vāra. Kad tās pusmīkstas, pievieno kartupeļus un burkānus ar sīpoliem. Turpina vārīt aptuveni 20 minūtes, pēc tam pievieno gurķus, lauru lapas un garšvielas pēc izvēles (piemēram, maltu raudeni, kaltētus ķiplokus, dilles) un vāra, līdz zupa gatava.

Ja gribas, lai virums ir spēcīgāks, var pieliet nedaudz 9% galda etiķa

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.