Foto: Nada54/Shutterstock

Seleriju, ziedkāpostu un puravu zupa 0

Jo dažādākus dārzeņu zupai izvēlas, jo daudzveidīgāks būs minerālvielu, šķiedrvielu, antioksidantu un citu vērtīgu savienojumu saturs, norāda “Vivendi” uztura speciāliste Eva Kataja.

Reklāma
Reklāma
“Ja man “Swedbank” būtu nauda, es to pārskaitītu uz citu banku!” Sabiedrību satricina 17 gadus ilga krāpniecība 55
“Šodien pārstāja pukstēt viņa sirds…” Mūžībā aizgājis Mārtiņš Lauva
Kokteilis
Jaunava nevienam netic, Skorpions nepiedod, bet Ūdensvīrs vienkārši aiziet… Nepieejamāko zodiaka zīmju tops 5
Lasīt citas ziņas

Nevajag pārspīlēt ar sāli, garšai labāk pievienot dilles, pētersīļus, piparus un ķiplokus. Līdz ar to uzturā samazinās nātrija daudzums un vairojas kālijs, kas veicina šķidruma izvadīšanu no organisma, viņa piebilst un piedāvā zupas recepti atslodzei.

Sastāvdaļas:

• 400 g puravu

• 200 g ziedkāpostu

• 200 g selerijas saknes

• 200 g burkānu

• 200 g kartupeļu

• 2 cieti vārītas olas

• saišķītis pētersīļu

Gatavošana:

Dārzeņus (izņemot ziedkāpostus) notīra un sagriež, liek katlā, pārlej ūdeni un uz lēnas uguns vāra 40 minūtes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pievieno ziedkāpostu un vāra vēl 15 minūtes. Pēc tam dārzeņus sasmalcina ar blenderi.

Pasniedzot šķīvī liek sakapātu olu un sasmalcinātus pētersīļus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.