Skābeņu sagatavošana un uzglabāšana ziemas sezonai 4

Kā uzglabāt skābenes? Vai tās labāk saldēt, sālīt, marinēt? Šādu jautājumu šefpavārei Inai Poliščenko TV24 raidījumā „Šefpavārs.Uz līnijas” uzdeva kāda skatītāja.

Reklāma
Reklāma
“Piedošanu, bet šis ir reāli smieklīgi!” Sieviete “Pepco” iegādājusies dēlam bikses, taču vien vēlāk pamanījusi, ka tām ir dīvains defekts 13
Mājas
7 priekšmeti, ko saskaņā ar fen šui nevajadzētu turēt guļamistabā – tie var ietekmēt emocionālo labsajūtu
Kokteilis
ZEMAPZIŅAS TESTS. Izvēlies vienu kārti un saņem vēstījumu, kas tev jāapdomā jau šajā mirklī
Lasīt citas ziņas

Ina min divus variantus, kā skābenes sagatavot ziemas sezonai. Populārākais ir saldēšana, jo ar saldēšanas metodi skābenei saglabājam maksimāli visas garšas īpašības un vitamīnus, stāsta Ina. Liekam skābeņu lapas vienu virs otras kādā iepakojumā un saldējam.

Tikpat labi skābenes var arī viegli noblanšēt, jo tad tās saldētavā aizņems mazāk vietas. Uz jautājumu, ko nozīmē blanšēt, Ina atbild, ka skābeņu lapas jāieliek karstā ūdeni, bet uzreiz pēc tam – aukstā ūdenī. Tad skābeņu lapas viegli nosusina, kārto traukā un liek saldētavā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.