
Kabači 17
• 2 kg kabaču
• 1 l ūdens
• 50 g sāls
• 30 g cukura
• 80 g diļļu
• 40 g upeņu lapu
• 10 melno piparu graudu
• 2–3 ķiploka daiviņas
• 30 g mārrutka saknes
Skābē tāpat kā gurķus. Tīrā burkā ieliek nomazgātus sagrieztus garšaugus un notīrītas ķiploka daiviņas. Kabačus skābējot mazos traukos, tos sagriež 3–4 cm biezās šķēlēs, lai labāk aizpildītu trauka tilpumu. Pārlej ar atdzesētu sālsūdeni. Burkai uzliek plastmasas vāciņu un novieto istabas temperatūrā uz 3–6 dienām, lai sākas pienskābā rūgšana. Pēc tam trauku noslēdz (aizvalcē) un novieto vēsā vietā (0–3 °C).
Lieto tāpat kā skābētus gurķus – kā piedevu pie grilētiem ēdieniem, dažādiem zivju un gaļas ēdieniem, salātiem, zupām.