Foto: Depositphotos

Slinkais plovs aizņemtai saimniecei. Gatavojam cepeškrāsnī! 9

Autors: Anna Skariņa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 156
Kokteilis
Magnētiskās vētras 2024. gada aprīļa beigām – visbīstamākās dienas
Lasīt citas ziņas

Gatavojot plovu pēc šīs receptes, droši varat aicināt viesus – plova pietiks visiem, turklāt tas būs tik gards, ka viesi lūgs papildporcijas.

Sastāvdaļas

2 sīpoli

2 burkāni

360 g tvaicētu rīsu

8–10 vistu kājiņas

3–4 ķiploka daiviņas

600–700 ml ūdens

Sāls, pipari un citas garšvielas pēc izvēles

Pagatavošana

CITI ŠOBRĪD LASA
Foto: Depositphotos

Sīpolu nomizo, sagriež sīkos gabaliņos un liek pannā ar eļļu. To apcep, līdz sīpols kļūst caurspīdīgs.

Foto: Depositphotos

Arī burkānus nomizo, sarīvē skaidiņās un tad, kad sīpols apcepies, ber uz pannas un apcep tos. Pieber sāli.

Foto: Depositphotos

Atsevišķā traukā liek vistas kājiņas. Tās apber ar garšvielām, sāli un to visu rūpīgi ieberzē gaļā.

Foto: Depositphotos

Rīsus rūpīgi noskalo.

Foto: Depositphotos

Saceptos sīpolus un burkānus liek cepamajā traukā, vienmērīgi izlīdzinot pa to.

Rīsiem pievieno ķiploka daiviņas un liek nākamo kārtu.

Pannā, kur tika apcepti sīpoli un burkāni, ielej 4 glāzes ūdens. Pieber sāli un garšvielas plovam, uzkarsē.

Foto: Depositphotos

Nākamo kārtu virs rīsiem cepešpannā liek vistas kājas, pa virsu lej pusi no pannā uzkarsētā šķidruma.

Foto: Depositphotos

Cepešpannu pārklāj ar foliju un liek iepriekš līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Pēc 15 minūtēm pārbauda, vai ir pietiekami šķidruma. Ja nepieciešams, papildina ar pārējo šķidrumu no pannas.

Foto: Depositphotos

Plovu cepeškrāsnī cep aptuveni stundu.

Lai labi garšo!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.