Foto: Depositphotos

Slinkais plovs aizņemtai saimniecei. Gatavojam cepeškrāsnī! 14

Autors: Anna Skariņa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
“Tu padarīji mana desmitgadīgā dēla dienu neaizmirstamu!” Ādažos kāds svešinieks no sirds iepriecinājis zēnu, kurš nupat nopircis makšķeri
“Es nerunāju latviski!” Tūrists no Šveices, kurš apguvis latviešu valodu, sašutis, ka vairākās kafejnīcās nevar veikt pasūtījumu valsts valodā 158
13 noslēpumi, kas franču sievietēm ikdienā ļauj izskatīties tik satriecoši 11
Lasīt citas ziņas

Gatavojot plovu pēc šīs receptes, droši varat aicināt viesus – plova pietiks visiem, turklāt tas būs tik gards, ka viesi lūgs papildporcijas.

Sastāvdaļas

2 sīpoli

2 burkāni

360 g tvaicētu rīsu

8–10 vistu kājiņas

3–4 ķiploka daiviņas

600–700 ml ūdens

Sāls, pipari un citas garšvielas pēc izvēles

Pagatavošana

CITI ŠOBRĪD LASA
Foto: Depositphotos

Sīpolu nomizo, sagriež sīkos gabaliņos un liek pannā ar eļļu. To apcep, līdz sīpols kļūst caurspīdīgs.

Foto: Depositphotos

Arī burkānus nomizo, sarīvē skaidiņās un tad, kad sīpols apcepies, ber uz pannas un apcep tos. Pieber sāli.

Foto: Depositphotos

Atsevišķā traukā liek vistas kājiņas. Tās apber ar garšvielām, sāli un to visu rūpīgi ieberzē gaļā.

Foto: Depositphotos

Rīsus rūpīgi noskalo.

Foto: Depositphotos

Saceptos sīpolus un burkānus liek cepamajā traukā, vienmērīgi izlīdzinot pa to.

Rīsiem pievieno ķiploka daiviņas un liek nākamo kārtu.

Pannā, kur tika apcepti sīpoli un burkāni, ielej 4 glāzes ūdens. Pieber sāli un garšvielas plovam, uzkarsē.

Foto: Depositphotos

Nākamo kārtu virs rīsiem cepešpannā liek vistas kājas, pa virsu lej pusi no pannā uzkarsētā šķidruma.

Foto: Depositphotos

Cepešpannu pārklāj ar foliju un liek iepriekš līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Pēc 15 minūtēm pārbauda, vai ir pietiekami šķidruma. Ja nepieciešams, papildina ar pārējo šķidrumu no pannas.

Foto: Depositphotos

Plovu cepeškrāsnī cep aptuveni stundu.

Lai labi garšo!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.