![](https://lastatic.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/2019/11/3-11.jpg)
Slinkais plovs aizņemtai saimniecei. Gatavojam cepeškrāsnī! 14
Autors: Anna Skariņa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Gatavojot plovu pēc šīs receptes, droši varat aicināt viesus – plova pietiks visiem, turklāt tas būs tik gards, ka viesi lūgs papildporcijas.
Sastāvdaļas
2 sīpoli
2 burkāni
360 g tvaicētu rīsu
8–10 vistu kājiņas
3–4 ķiploka daiviņas
600–700 ml ūdens
Sāls, pipari un citas garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
![](https://lastatic.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/2019/11/4-13.jpg)
Sīpolu nomizo, sagriež sīkos gabaliņos un liek pannā ar eļļu. To apcep, līdz sīpols kļūst caurspīdīgs.
![](https://lastatic.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/2019/11/5-8.jpg)
Arī burkānus nomizo, sarīvē skaidiņās un tad, kad sīpols apcepies, ber uz pannas un apcep tos. Pieber sāli.
![](https://lastatic.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/2019/11/6-9.jpg)
Atsevišķā traukā liek vistas kājiņas. Tās apber ar garšvielām, sāli un to visu rūpīgi ieberzē gaļā.
![](https://lastatic.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/2019/11/7-9.jpg)
Rīsus rūpīgi noskalo.
![](https://lastatic.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/2019/11/8-6.jpg)
Saceptos sīpolus un burkānus liek cepamajā traukā, vienmērīgi izlīdzinot pa to.
Rīsiem pievieno ķiploka daiviņas un liek nākamo kārtu.
Pannā, kur tika apcepti sīpoli un burkāni, ielej 4 glāzes ūdens. Pieber sāli un garšvielas plovam, uzkarsē.
![](https://lastatic.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/2019/11/9-7.jpg)
Nākamo kārtu virs rīsiem cepešpannā liek vistas kājas, pa virsu lej pusi no pannā uzkarsētā šķidruma.
![](https://lastatic.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/2019/11/10-4.jpg)
Cepešpannu pārklāj ar foliju un liek iepriekš līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Pēc 15 minūtēm pārbauda, vai ir pietiekami šķidruma. Ja nepieciešams, papildina ar pārējo šķidrumu no pannas.
![](https://lastatic.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/2019/11/11-6.jpg)
Plovu cepeškrāsnī cep aptuveni stundu.
Lai labi garšo!