Foto: Shutterstock

Smaržo pasakaini, garšo vēl labāk: mājās gatavota zemeņu kūka ar krēmsieru 3

“Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
“Tu padarīji mana desmitgadīgā dēla dienu neaizmirstamu!” Ādažos kāds svešinieks no sirds iepriecinājis zēnu, kurš nupat nopircis makšķeri
“Es nerunāju latviski!” Tūrists no Šveices, kurš apguvis latviešu valodu, sašutis, ka vairākās kafejnīcās nevar veikt pasūtījumu valsts valodā 45
13 noslēpumi, kas franču sievietēm ikdienā ļauj izskatīties tik satriecoši 11
Lasīt citas ziņas

Kad zemenes dobēs sāk sārtoties, neatņemama kārumnieku sastāvdaļa ir zemeņu kūka. Bet ne visi to prot pagatavot. Šī ir izcila recepte, pēc kuras gatavojot tev izdosies nevainojami garda kūka!

Zemeņu biskvītkūka

Foto: SHUTTERSTOCK

Sastāvdaļas biskvītam:

• 3 lielas olas

• 100 g cukura

• 100 g kviešu miltu

• 2 tējkarotes cepamā pulvera

Krēmam:

• 450 g zemeņu

• 350 g krēmsiera

• 30 g pūdercukura

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Lielā bļodā olas saputo ar cukuru, pievieno miltus un cepamo pulveri. Visu sakuļ, līdz apjoms trīskāršojies.

Veidnē ieklāj cepampapīru un pilda mīklu. Cep cepeškrāsnī 220 °C, līdz biskvīta virsma kļūst zeltaini brūna un stingra – aptuveni 12 minūtes. Atdzesē veidnē 5 minūtes, pēc tam uzmanīgi pārvieto uz režģa un atdzesē vēl stundu.

Pagatavo krēmu: krēmsieru sajauc ar pūdercukuru. 150 gramu zemeņu sablendē viendabīgā masā, pārējās sagriež šķēlītēs.

Biskvītu pārgriež horizontāli divās ripās. Pārziež ar divām trešdaļām zemeņu krēma. Virsū kārto sagrieztās zemenes (gandrīz visas). Pārliek pāri otru biskvīta ripu un pārziež ar atlikušo krēmu un izrotā ar zemeņu šķēlītēm. Pirms pasniegšanas kādu laiku patur ledusskapī.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.