Foto – Anda Krauze

Šokolādes fondants ar vaniļas saldējumu, aveņu mērci un svaigām ogām 0

Sastāvdaļas
200 g tumšās šokolādes
200 g sviesta
6 olas
200 g cukura
100 g kviešu miltu
20 g kakao pulvera

Reklāma
Reklāma
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 5
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 31
Viedoklis
Linda Tunte: “Es dzeru, lamājos, gāžu politiķus un eju prom no darba” 85
Lasīt citas ziņas

Aveņu mērcei
200 g aveņu
100 ml svaigas apelsīnu sulas
50 g pussaldā baltvīna
50 g cukura

Vaniļas saldējumam
500 ml piena
500 ml saldā krējuma
100 g cukura
viena vaniļas pāksts

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana
Šokolādei pievieno sviestu un kausē siltā ūdens peldē, līdz izveidojas viendabīga masa. Otrā bļodā iesit sešas olas, pievieno cukuru. Ar mikseri sajauc cietā masā, tad iesijā miltus, sajauc. Kad masa gatava, tajā iecilā izkausēto šokolādi un ļauj masai atpūsties (8 min). Cepamo trauciņu ieziež ar sviestu, iesijā kakao pulveri, tad trauciņā līdz pusei iepilda sagatavoto masu un cep aptuveni 7 min 220 grādos.

Aveņu mērce – sajauc visas sastāvdaļas, izberž caur sietu, lai nebūtu aveņu sēkliņu.

Vaniļas saldējums – sajauc pienu ar saldo krējumu, ieber cukuru, pievieno vaniļu, vāra aptuveni 30 sek. Tad atdzesē, liek saldētavā. Ik pēc pusstundas samaisa.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.